Četvero maloljetnika se ubilo u selu u BiH. Zabrinuti mještani sumnjaju na sekte!

Četvero maloljetnika se ubilo u selu u BiH. Zabrinuti mještani sumnjaju na sekte!

Nakon smrti maloljetnika D.P., koji je pokopan u mjesnome groblju sv. Marka u mjestu Jardolu, lokalni portal Centralna.ba objavio je priču o smrtima maloljetnika. Ovaj slučaj lokalna policija u Županiji Središnjoj Bosni i Tužiteljstvo vode kao slučaj samoubistva. No, nakon njegove smrti otvorena je grupna istraga o nizu identičnih slučajeva, piše IndexHR.

U saradnji s nadležnim Županijskim tužiteljstvom u ovim slučajevima službenici policije su poduzeli zakonom propisane mjere i radnje“, naveli su u priopćenju MUP-a Srednjobosanske županije.

Mještani zabrinuti, sumnjaju na sekte

Prvo samoubistvo zabilježeno je 12. augusta 2021. godine, kada ga je počinio šesnaestogodišnji mladić. Druga žrtva je sedamnaestogodišnja djevojka koja se po navodima medija ubila iz vatrenoga oružja 15. novembra prošle godine, a 16. aprila je samoubistvo počinio petnaestogodišnjak iz istoga sela.

Mještani Jardola, koje broji svega 600 ljudi po posljednjem popisu, u šoku su i odbijaju davati izjave za javnost. Ističu pak neslužbeno kako su zabrinuti i uznemireni te sumnjaju na sekte.

Lokalni mediji navode da su se dva maloljetnika objesila, jedan ugušio vrećom, a još jedan usmrtio pucnjem iz vatrenoga oružja. Načelnik Viteza Boris Marjanović je u izjavi za N1 televiziju izrazio zabrinutost i očekivanje da će se ovi slučajevi rasvijetliti.

“Mora se istražiti. Ponavlja se. Bilo bi najsretnije rješenje kada bismo uspjeli naći uzroke”, rekao je Marjanović.

Mjesni župnik u Vitezu Velimir Bavrka ocijenio je kako su smrti u Jardolu posljedica brojnih negativnosti u Bosni i Hercegovini te otuđenosti porodici, majki i očeva od svoje djece.

Mi pričamo o posljedicama, ali treba naći uzrok. Uzrok je to što smo se udaljili od dobrih stvari. Pogledajte priče u Bosni i Hercegovini, kakve su? Svatko svakoga napada“, rekao je Bavarka.

(Pozitivna Srpska)

CATEGORIES
Share This