Višković najavio hajku na vuka

Višković najavio hajku na vuka

– Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković večeras je u svojstvu predsjednika Udruženja lovaca „Komić“ posjetio „Božićno selo“ u Milićima, gdje su eksponate izložili lovci i ribolovci, koji su za posjetioce pripremili kotlić i riblju čorbu.

Višković je izjavio Srni da će se na Trgu u Milićima predstaviti više udruženja, a da se druženje nastavlja sve do utorka, 9. januara, Dana Republike.

On je rekao da su večeras izloženi trofeji koje posjeduje milićko Udruženje, od vuka, rogova, srneće divljači, kljova od divljih svinja, najviše zbog mladih koji su budućnost i koji će, možda, kada pogledaju trofeje – zavoljeti lov i pridružiti se milićkom Udruženju.

On je istakao da milićko Udruženje broji 200 lovaca i jedno su od rijetkih koje je sačuvalo jedinstvo sve ove godine – nikada se nisu dijelili, svađali, cijepali i to je ono što je najveća privilegija jednog lovačkog društva.

Višković je iskoristio priliku i da se fotografiše sa, kako je rekao, jednim od najiskusnijih i najstarijih milićkih lovaca Jovanom Majstorovićem, kojeg dugo nije vidio.

„Joco, iako u poznim godinama, prvi je na čelu lovaca i zaista mi je drago da sam ga večeras uspio vidjeti, jer dok sam češće išao u lov najviše sam volio da se družim sa njim i ovim ljudima koje mi je uvijek drago vidjeti“, istakao je Višković.

Višković je najavio hajku na vuka koja se u Milićima tradicionalno organizuje prve nedjelje u martu.

„Ne odustajemo od tog datuma bez obzira na vremenske prilike“, rekao je Višković i pojasnio da je posao Udruženja da eliminiše štetočine iz lovišta da bi omogućili da divljač koju koriste za lov, poput divlje svinje, zeca, ostane u što većem broju.

On je napomenuo da kada u lov na ovom prostoru dolaze prijatelji iz drugih lovačkih udruženja uvijek bude trofeja.

„Poznati smo i kao lovište sa raznovrsnom i mnogobrojnom vrstom divljači, jedno od rijetkih koje ima i divokoze, koje su zabranjene za lov, ali ih je moguće vidjeti na stijenama na dva poteza“, naveo je Višković.

Višković je rekao da na ovom lovištu stanuje i medvjed, te da je ta životinja prije mjesec-dva pričinila štetu na području opštine Milići, a poljoprivrednicima koji su oštećeni premijer je poručio da će šteta biti i izmirena.

On je napomenuo da je putem resornog ministarstva donijeta odluka da zbog velike štete koja je načinjena na području Milića – medvjed bude odstrijeljen.

CATEGORIES
Share This