Pop ikone od Tita do Cece: Tito i okultno

Pop ikone od Tita do Cece: Tito i okultno

Druga polovina dvadesetog vijeka srpske ezoterike zatiče u tvorevini zvanoj Jugoslavija.

Uknjizi “Tito i Srbi” autor Pero Simić objašnjava da srpski narod za vrijeme vlasti Josipa Broza Tita nije imao puno sreće.

“U I svjetskom ratu ratovao je protiv Srbije; poslije II svjetskog rata vladao je dvostruko duže Jugoslavijom od kralja Aleksandra I Karađorđevića; u hiljadama depeša koje je za vrijeme tog rata razmijenio sa Staljinom više je satanizovao Dražu Mihailovića, vođu legitimne Jugoslovenske vojske u otadžbini, nego Hitlera, Musolinija i Antu Pavelića; za vrijeme svoje vladavine obišao je desetine jugoslovenskih stratišta iz II svjetskog rata, ali nikad Jasenovac, najveće srpsko i jugoslovensko gubilište; od Srba i Srbije prilično je strepio jer je smijenio četvoricu njihovih vođa i dva puta izvršio temeljnu čistku više od 10.000 pripadnika srpske političke, kulturne, intelektualne, poslovne i bezbjednosne elite. S druge strane, žena koja je ostala s njim do kraja života bila je Srpkinja, a njegovu smrt Srbi su najviše oplakali”, stoji, između ostalog, u knjizi.

U ezoterijskim studijama smatra se da je Tito bio mason 33. stepena, a da je SFRJ klasična masonska tvorevina. Tajne službe kojima je vladao bile su toliko moćne da su sklonile veliki dio dokumentacije o njegovom okultnom nasljeđu. Projekat “nesvrstanosti”, kojim je uspio da ujedini veliki dio takozvanog Trećeg svijeta, bio je takođe dio slične matrice.

Džejms Selbi Davnard je samostalni konspirolog, koji u Americi izdaje brošure uperene protiv američke vlade i masona koji njome vladaju. Njegova čuvena obrada masonske zavjere vezana za atentat na Dž.F. Kenedija bazira se na nevjerovatnim analogijama. pomoću simbolike brojeva. Satanistički simboli “žrtvovanja kralja” (JFK) i finalna ideja da su masoni željeli da uspostave komunizam u Americi najzabavnija je u dijelu u kom se uvodi komunistički “crni žrec” Tito.

Kao veliki majstor 33. stepena, Tito je došao u Ameriku i zajedno sa violinistom Zlatkom Belokovićem sastao se tajno s Kenedijem baš na dan njegovog smaknuća! Tito je upravo ključna figura atentata i jedan od najvećih planera masona svih vremena, prema riječima neobičnog konspirologa Selbija Davnarda.

Film JFK Olivera Stona baziran je dobrim dijelom na Davnardovim teorijama,  s tim što se uloga jugoslovenskog predsjednika u njemu totalno izgubila.

Zvanično, Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija smatrala je bilo kakvu vrstu religije opijumom za narod. Titovi komesari nisu blagonaklono gledali niti na hrićanske pravoslavne vjernike, niti na narodne običaje kao što je bilo slavljenje slave, a posebno ne na jeretičke pripadnike raznih sekti. Ipak, upravo su se u tako zatvorenoj državi pojavili brojni sljedbenici najraznovrsnijih novih sekti, duhovnih škola i religija.

Glavni grad Beograd je od šezdesetih godina prošlog vijeka, kao pravi evropski megalopolis, imao sljedbenike indijskih spiritualnih škola, kao i poklonike učenja kabale, zen budizma, “Zlatne zore”…

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This