Muškarac traži novčanu odštetu od djevojke koja ga je odbila

Muškarac traži novčanu odštetu od djevojke koja ga je odbila

Gospodin Kavšigan podnio je sudu u Singapuru dvije tužbe protiv Nore Tan Šu Mei jer su, kako tvrdi, njeni postupci nanijeli štetu „njegovoj reputaciji“ i prouzokovali duševni bol praćen depresijom koja je iz korijena promijenila njegov život.

Kavšigan je jednu tužbu protiv gospođe Nore Tan Šu Mei podnio Prekršajnom sudu u Singapuru sa odštetnim zahtjevom u iznosu od 17.000 dolara, zbog navodnog kršenja sporazuma o poboljšanju njihovog odnosa.

Drugi je podnijet Višem sudu sa zahtjevom odštete od 2,3 miliona dolara, zbog emocionalne traume koju je navodno pretrpio pošto je saznao da ga ona smatra samo za prijatelja.

Tužba podnijeta Prekršajnom sudu je poništena, a zamjenik predsjednika suda je ovu tužbu ocijenio kao zloupotrebu suda i dodao da sud neće biti saučesnik u Kavšiganovom „pokušaju da primora gospođicu Tan na vezu sa njim“.

Pozadina odnosa

Gospodin Kavšigan je prvi put upoznao Noru Tan na društvenim mrežama 2016. godine.

Postali su prijatelji, ali su problemi počeli da se javljaju krajem 2020. godine, kada je došlo do „nesporazuma u pogledu toga kako vide svoju vezu“, kako stoji u sudskim spisima u koje je CAN imala uvid.

Ona je njega smatrala za prijatelja, ali je on nju doživljavao kao najbližu osobu.

Pošto je došlo do verbalnih nesporazuma Nora Tan je zatražila da prorijede svoje druženje.

Kavšigan je to doživio kao „korak unazad u njihovoj vezi“ i nije želio da prihvati njen zahtjev. Na kraju joj je zaprijetio tužbom.

Savjetovanje kod terapeuta

Nekoliko nedjelja poslije svađe, Noru Tan je pozvala žena koja se predstavila kao Kavšiganov terapeut i zamolila je da se pridruži konsultacijama sa njim.

Misleći da će to pomoći Kavšiganu da se pomiri sa realnošću, redovno je prisustvovala razgovorima sa terapeutom skoro godinu i po dana, ali je na kraju odustala jer je smatrala da su „besmislene i uzaludne“, a i sama više nije mogla da se nosi sa njegovim „nerazumnim zahtjevima“.

Tužba i kontratužba

Na kraju je u proljeće 2022. godine Nora Tan prijavila Kavšigana za uznemiravanje, na šta je on zaprijetio kontratužbom.

U maju je prestala da komunicira sa njim pošto više nije mogla da se nosi sa njegovim nerazumnim zahtjevima i nesposobnošću da uvažava njene lične granice.

Kada je Kavšigan podnio tužbu, Tanova je podnijela hitan zahtjev za zabranu prilaska i podnijela odbranu i protivtužbu Višem sudu. Navela je da je bila žrtva uznemiravanja i da joj je on slao prijeteće poruke.

Prema advokatima Nore Tan, sud je naložio g. Kavšiganu da plati sudske troškove. A pretres pred Višim sudom zakazan je za februar, prenosi Blic.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This