Dodik pisao drugu Si Đinpingu: Dolazimo u Peking, radujem se susretu sa Vama!

Dodik pisao drugu Si Đinpingu: Dolazimo u Peking, radujem se susretu sa Vama!

– Ali, budite sigurni da ću to uspjeti da završim u ovoj godini Zmaja, uz pomoć mojih geodeta i policajaca, koji rade k’o pravi zmajevi.

„Uvaženi predsjedniče, poštovani druže Si, nadam se da će nam nova godina Zmaja donijeti puno lijepih konkretnih vijesti od Vas, prije svega puno Vaših kreditnih aranžmana, a mi se nadamo dolasku na berzu u Peking da tu prodamo gomilu naših državnih obveznica: one su veoma tražene svugdje u svijetu po dobrim kamatama, u šta će se uvjeriti i Vaši investitori, pa ćemo svi fino zaraditi!“, istakao je predsjednik RS Milorad Dodik u pismu predsjedniku Kine Si Đinpingu povodom ulaska u kinesku novu godinu Zmaja.

„Prošla godina Vodenog Zeca bila mi je veoma teška, a najteže mi je palo što nam je završetak našeg zajedničkog projekta izgradnje autoputa Banjaluka-Prijedor pobjegao brzo k’o ovaj naš obični zec kroz vodu: samo zato što nam neki tamo nezahvalan narod kod Prijedora ne da povoljno svoju imovinu za dioniocu tog puta!

Ali, budite sigurni da ću to uspjeti da završim u ovoj godini Zmaja, uz pomoć mojih geodeta i policajaca, koji rade k’o pravi zmajevi.

Sve će ispasti dobro, jer će godina Zmaja biti veoma uspješna za mene koji sam rođen u znaku Svinje u kineskom horoskopu: tu piše da se nama Svinjama, koje su se oduvijek odlikovale napornim radom i poštenjem, savjetuje da se ne ograničavamo u svojim željama, što meni neće teško pasti, jer se u svojim željama ni do sada nisam mnogo ograničavao.

Piše i što šta drugo, kao da sam ja lično pisao, a ne najveći stručnjaci za horoskop: da će mi moj prirodni pragmatizam pomoći da poboljšam i svoju ličnu finansijsku situaciju, što me posebno raduje!”, objasnio je Dodik.

“Druže Si, u horoskopu se ističe da će me univerzum u ovoj godini obasuti svim blagodetima, a mi takvih blagodeti već imamo puno u našem podzemlju: litijuma, zlata i drugih plemenitih metala. Sada samo treba da sve to iznesemo na svjetlost dana da nas sve obasja: biće mi zadovoljstvo da nam Vi u tome pomognete, a o detaljima ćemo se lako dogovoriti!”, napomenuo je Dodik.

“Sa sobom u Peking dovodim veoma ozbiljan tim mojih saradnika koje sam lično odabrao za naše nove poslove, u skladu sa horoskopskim predviđanjima za najsrećnije znakove u godini Zmaja: premijeru Radovanu Viškoviću sve će ići od ruke jer je rođen u znaku Zmaja, a tu su i dva ministra rođena u znaku Vola, Petar Đokić i Vojin Mitrović.

Za njih posebno važi naša narodna poslovica koja glasi: čovjek se drži za riječ, a vo za rogove. A Đokića i Mitrovića uvijek možeš da držiš za njihove riječi: nikada ništa nisu slagali.

Uz to,  Đokić je naš najveći stručnjak za rudarstvo, a završio je i visoke škole u Londonu, dok je Mitrović jedan od najvećih stručnjaka za menadžment u našem regionu.

Mitroviću kao Volu u horoskopu već je krenulo odlično, baš kao što mu se i predviđa u ovoj novoj godini: znalački održava ravnotežu između posla i života, kako bi firma njegove životne saputnice mogla što prije da obavi posao izgradnje velike solarne elektrane, za koju je dobila koncesiju od naše vlade.

U mom timu su i dva vrsna Konja u horoskopu, dva Nenada: Nešić i Stevandić.

Kako u horoskopu piše, u ovoj novoj godini Konji postižu fantastične profesionalne ciljeve sa entuzijazmom i prilagodljivošću, a ja sam oba Nenada posavjetovao da će te ciljeve najbrže postići tako što će se meni prilagođavati sa još većim entuzijazmom nego do sada, ako hoće da ostanu pobjednici u ovoj našoj trci života, gdje samo najbrži i najhrabriji opstaju!

Sa ovakvim mojim timom, predsjedniče Si, neće više biti zime ni meni ni Vama u našim poslovima: u to ćete se moći lično uvjeriti kada uskoro dođemo kod Vas! Živjeli!“, napisao je Dodik u pismu Si Đinpingu.

Tekst je satiričnog sadržaja

Autor: Slobodan Durmanović/ BN TV  Foto: AP/Arhiva

CATEGORIES
Share This