Partizan se na „traktoru“ vratio na prvo mesto – debitanti raduju, Saldanja brine

Partizan se na „traktoru“ vratio na prvo mesto – debitanti raduju, Saldanja brine

Fudbaleri Paritzana savladali su ekipu IMT u 21. kolu Superlige Srbije rezultatom 5:2.

Partizan je posle ove pobede do koje nije lako došao se vratio na prvo mesto tabele Superlige Srbije i sada ima opet bod prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu.

Crno-beli u sledećem kolu će gostovati ekipi Radnika iz Surdulice.

Opet su nam Partizan i IMT priredili pravi spektakl kao što je to bilo i na prvom meču kada su crno-beli slavili sa 3:2.

I sada je IMT krenuo agresivno i imao terensku inicijativu na startu meča. Partizanu je trebalo malo vremena da se konsoliduje i da dođe do svoje igre, kada su to crno-beli uradili krenuli su da stvaraju šanse, a prvi pravu su odmah pretvorili u gol.

Loptu je na desnoj strani dobio Ksander Severina koji je posle sjajnog driblinga sa desne strane šutirao i pogodio „malu mrežu“ gola IMT za prednosti Partizana od 24. minuta.

Taman kada je svim navijačima Partizana laknulo do gola, nije im bilo prijatno već u sledećem minutu.

Mateus Saldanja se požalio na povredu mišića i morao je da napusti teren već u 30. minutu meča.

Nije su IMT predavao nastavili su da prete iz kontri i polukontri, ali je Partizan zadao novi udarac. Taman pred kraj prvog dela igre posle kornera koji je izveo Gajas Zahid najspretniji u kaznenom prostoru je bio Kovačević koji je tako postigao gol na svom prvom meču za Partizan i tako vratio treneru Duljau za to što ga je stavio u startu postavu.

Tim rezultatom se otišlo na poluvreme.

U drugom delu meča, Partizan je krenuo bez promena, kao i gosti, koji su pokazali da su žilava ekipa i da sa njima nikada nija lako igrati.

Tako je posle samo četiti minuta igre posla šuta Kijevčanina lopta pogodila Svetozara Markovića i završila u mreži gola Partizana. Crno-beli su posle tog gola malo pali u igri i trebalo im je malo vremena da konsoliduju svoje redove.

Onda je u 67. minutu glavni sudija meča dosudio penal za crno-bele, jer je lopta pogodila u ruku jednog igrača IMT posle šuta Kastilja koji je ušao u igru kao i Goh i oni su se na lep način predstavili navijačima crno-belih.

Najstrožu kaznu je izveo Gajas Zahid i Partizan je opet imao dva gola prednosti.

Delovalo je da će Partizan lagano doći do pobede kada je Radočaj dobio drugi žuti karton u 77. minutu, ali je IMT u sledećem napadu stigao do penala i gola u 81. minutu, jer je Miloš Luković bio precizan.

Ali onda su na scenu stupili debitanti. Prvo je Deni Kastiljo savladao golmana IMT na asistanciju Nikolića, a šlag na tortu je stavio Jung Džun Goh koji je u 90. minutu posle odličnog dodavanja Zahida postigao svoj prvi gol u dresu Partizana.

CATEGORIES
Share This