Bik prodat za nevjerovatnih 144.000 evra

Bik prodat za nevjerovatnih 144.000 evra

Na njemačkoj pijaci goveda u Osterhofenu prodat je sedmi najskuplji bik Flekfie na dosadašnjim aukcijama.

Za njega izdvojeno 144.000 evra, izvještava Agrarheute, a prenosi Agroklub.

Zapravo, on je još uvijek “mladić”. Jedanaestomjesečni bik dobio je ime Hardcore PP. Dobro je i pravilno razvijen, a odlikuje se najboljim priplodnim vrijednostima, što je unaprijed izazvalo interesovanje stanica za osjemenjivanje.

Hardcore PP ima ukupnu priplodnu vrijednost 138, vrijednost mlijeka 127, vrijednost mesa 107, kondicionu priplodnu vrijednost 117 i spoljašni izgled 116/110/108/116. Jedan od najboljih i najizbalansiranih homozigotnih bikova.

Najbolji je muški potomak svog oca Houston-Pp, dok mu je majka Wiranga Pp, kćerka poznatog oca Mahango-Pp.

Na aukciji ga je za 144.000 evra kupio Bayern-Genetik iz Minhena Grub. To je prvi bik koji je probio barijeru od 100.000 evra na pijaci Osterhofen.

Na martovsku stočnu pijacu u Osterhofenu doveo ga je uzgajivač Jozef Draksinger iz Valdkirhena. Iako je znao da ga neće dati za orase, nije očekivao da će mu cijena biti tolika te je bio vidno sretan zbog izuzetno dobre nagrade za svoj rad.

Farmeri na društvenim mrežama komentarišu kako je dostigao pravu “hardcore cijenu”. Mnogi ne mogu razumjeti zašto se toliko novca troši na rasplodnog bika. Drugi, pak, pišu da bi jednog dana željeli postići isto.

Nezavisne novine

CATEGORIES
Share This