Vrhovni vođa Irana: Niko neće moći zaustaviti muslimanski bijes ako se izraelski zločini nastave

Vrhovni vođa Irana: Niko neće moći zaustaviti muslimanski bijes ako se izraelski zločini nastave

Vrhovni vođa Islamske revolucije ajatolah Seyyed Ali Khamenei upozorio je da, ako se zločini Izraela nastave, da se niko neće moći suočiti s gnjevom muslimana i snaga otpora.

„Ako se ti zločini nastave, muslimani i snage otpora postat će nestrpljivi i niko ih neće moći zaustaviti. Oni bi to trebali znati. To je činjenica koja postoji“, rekao je Khamenei danas u Teheranu.

Utvrdio je da bez obzira što Izrael čini, on ne može nadoknaditi sramotan poraz koji je pretrpio. Vrhovni vođa je mislio na operaciju Oluja Al-Aqsa palestinskog pokreta Hamas protiv Izraela.

Rekao je da „okupacijski cionistički režim“ mora biti pogubljen zbog svojih neprekidnih zločina nad palestinskim narodom.

„U slučaju Palestine, ono što je pred očima cijelog svijeta je zločin genocida od strane okupacionog režima. Cijeli svijet to vidi“, istaknuo je Khamenei.

Prema ajatolahu Khameneiju, dužnosnici pojedinih zemalja koji su razgovarali s iranskim dužnosnicima žalili su se da je palestinski pokret otpora ubio civile. Kazao je da je to neistina jer „oni koji su u naseljima nisu civili, svi su naoružani“.

„Pod pretpostavkom da su civili, koliko je izraelskih civila sada ubijeno? Ovaj okupacijski režim ubija stotinu puta više palestinskih civila, uključujući žene i djecu, stare i mlade, u zgradama u Gazi u kojima ne stanuju vojnici“, dodao je Khamenei.

Khamenei je dodao da je Izrael potpuno svjestan činjenice da snage otpora nisu u zgradama u Gazi, ali namjerno gađa ta prenaseljena područja.

Klix

CATEGORIES
Share This