Tvrdnje da Rusija stoji iza smrti Prigožina su laž

Tvrdnje da Rusija stoji iza smrti Prigožina su laž

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov u petak je izjavio da su tvrdnje Zapada da bi Rusija mogla stajati iza smrti vođe Wagner grupe Jevgenija Prigožina „apsolutna laž“.

“Sada se, naravno, mnogo spekuliše oko ove avionske nesreće i tragične smrti putnika u avionu, uključujući Jevgenija Prigožina. Naravno, na Zapadu su sve te spekulacije predstavljene iz određenog ugla. Sve to je apsolutna laž”, rekao je Peskov na brifingu za novinare u Moskvi.

Peskov je kazao da se istraga o padu aviona u srijedu nastavlja, a rezultati će biti objavljeni kada budu dostupni.

“Da ste pažljivo slušali jučerašnju izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao je da će biti obavljena sva potrebna ispitivanja, uključujući i genetska. Zvaničnih rezultata još nema. Čim budu spremni za objavljivanje, biće objavljeni”, naglasio je Peskov.

Ruske vlasti su potvrdile da je Prigožin bio u avionu koji se srušio u ruskoj oblasti Tver. Ministarstvo za vanredne situacije Rusije saopštilo je da je poginulo svih deset ljudi u letjelici.

Predsjednik Vladimir Putin izrazio je u četvrtak saučešće porodicama žrtava i opisao Prigožina kao “talentovanog čovjeka” sa “teškom sudbinom”. Rekao je da će Moskva detaljno istražiti uzroke incidenta.

(N1) Foto: Tanjug

CATEGORIES
Share This