Tužila banku zbog diskriminacije: Njoj davali odlične ocjene za rad, drugima unapređenja

Tužila banku zbog diskriminacije: Njoj davali odlične ocjene za rad, drugima unapređenja

Potpredsjednica britanske banke Barkli tužila je tu kompaniju sa oko 230.000 funti (oko 270.000 evra), navodeći da nije unaprijeđena zbog rasne, vjerske i polne diskriminacije.

Nacia Lorens je u britanskoj banci od 2015. godine i radi u dijelu koji pomaže u primjeni pravila upravljanja rizicima, preneo je Rojters.

Ona je u sudskim podnescima u londonskom sudu navela da, nakon što je dobijala nove odgovornosti i odlične izvještaje o učinku, prema njoj nije postupano kao s kolegama bijelcima na istom profesionalnom nivou, koji su unaprijeđeni, za razliku od nje.

Lorensova je u izjavi rekla i da se osjećala potpuno iznevjereno od Barklija, a nakon što su njene žalbe postale upadljivije i formalizovane kroz službene pritužbe, njeni rezultati vrednovanja rada počeli su da bivaju sve lošiji, navodi se u sudskim podnescima.

U tim spisima se ističe da je ona trpjela duševne bolove i da je, kako bi se oporavila, uzela neplaćeno bolovanje i godišnji odmor.

Pored finansijske nadoknade, Lorensova traži da sud, pored ostalog, naloži brritanskoj banci da sprovede transparentan proces kada je riječ o unapređenjima.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This