SAD dale zeleno svjetlo UKR, oglasio se ministar

SAD dale zeleno svjetlo UKR, oglasio se ministar

Američki državni sekretar Entoni Blinken potvrdio je danas da su SAD odobrile da Ukrajina upotrijebi američko oružje za napade na teritoriju Rusije, a sada se tim povodom oglasio ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba.

„Pozdravljam odluku SAD kojom se Ukrajini dozvoljava da se bolje brani od ruskih napada. To je potez u pravo vrijeme, u pravom smjeru.

Razgovarali smo o najnovijim koracima koji su preduzeti da se Ukrajini isporuče dodatni sistemi ‘patriot’. Timovi predsjednika Zelenskog i Bajdena rade na svim nivoima da se riješi ovo pitanje što prije“, istakao je Kuleba na platformi X.

On je dodao da su njih dvojica razgovarali o predstojećem samitu u Švajcarskoj o Ukrajini i samitu NATO u Vašingtonu ovog ljeta.

Nešto ranije, Blinken je istakao da su SAD odobrile da Ukrajina upotrebi američko oružje za napade na teritoriju Rusije.

Blinken je rekao novinarima nakon sastanka ministara spoljnih poslova NATO u Pragu da je američki predsjednik Džozef Bajden odobrio taj potez nakon što je Ukrajina tražila odobrenje da koristi američko oružje za napade na Rusiju zbog toga što su ruske snage posljednjih nekoliko nedjelja pojačale napade na grad Harkov na sjeveroistoku Ukrajine.

(Tanjug)

CATEGORIES
Share This