Peter Magyar u junu izlazi na izbore u Mađarskoj

Peter Magyar u junu izlazi na izbore u Mađarskoj

Nakon što je prije nekoliko dana organizovao demonstracije u Budimpešti na kojima se pojavile desetine hiljada ljudi, najveći protivnik Viktora Orbana odlučio je i zvanično ući u politički ring sa aktuelnim premijerom Viktorom Orbanom.

U srijedu popodne, Peter Magyar odlučio je Državnoj izbornoj komisiji Mađarske predati i prijavu za registraciju svoje stranke, a komentar povodom svega podijelio je na društvenim mrežama.

„S ovom strankom ćemo nastupiti na izborima za Evropski parlament i lokalne samouprave 9. juna 2024. godine. Ime stranke ću objaviti nakon što registracija bude potvrđena“, rekao je Magyar.

Poručio je kako će sastanak izborne komisije u Mađarskoj pokazati još jednu važnu stvar.

„Da vidimo koliko je vlast uplašena i hoće li nas administrativnim sredstvima spriječiti da izađemo na izbore. Izbori 9. juna biće prekretnica. Ako se ujedinimo i držimo zajedno, ništa i niko nas ne može spriječiti da vratimo našu zemlju“, zaključio je Magyar.

Prije nekoliko dana Magyar je govorio i o protestima u Budimpešti te je poručio kako narod želi promjene.

„Pokazali smo da se ne bojimo. Poslali smo poruku i vladi. Biće to duga i teška borba, ali ako nas podržite, zajedno ćemo uspjeti. Na Evropskim izborima 9. juna možemo im zabiti prvi ekser u kovčeg. Naš odgovor na podlu, lažljivu vladinu propagandu treba da bude ljubav i solidarnost. Računamo na vas“, rekao je Magyar.

(Klix) Foto: AP

CATEGORIES
Share This