Objavljeni snimci razorene Gaze nakon napada Izraela

Objavljeni snimci razorene Gaze nakon napada Izraela

Izraelska vojska izvela je niz vazdušnih napada na ciljeve u Pojasu Gaze koji su navodno povezani sa Hamasom, u znak odmazde za krvavi napad na Izrael.

Prema poslednjim informacijama, u Gazi je do sada ubijeno 900 ljudi.

UN kažu da postoje „jasni dokazi“ da su ratni zločini počinjeni i u Gazi i u Izraelu.

– Izrael ima pravo da se brani od napada Hamasa, ali to mora učiniti u skladu sa međunarodnim pravom – izjavio je u utorak visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Žozep Borelj.

– Kolektivno kažnjavanje svih Palestinaca je nepravedno i neproduktivno. To je protiv naših interesa i interesa mira – rekao je Borelj nakon neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova EU u Muskatu u Omanu.

Izraelski udari naneli su značajnu štetu na desetinama stambenih zgrada, kancelarijama telekomunikacionih kompanija i zgradama fakulteta Islamskog univerziteta u Gazi, piše Gardijan.

Kada je u utorak svanulo, intenzitet napada je splasnuo i ljudi su otkrili razmere razaranja. Infrastruktura okruga je ozbiljno oštećena, a većina puteva koji vode ka njemu je odsečena.

U međuvremenu su stigli satelitski snimci kompanije Maksar koji pokazuju razmere razaranja koja je pojas Gaze pretrpeo nakon izraelske odmazde.

(Kurir) FOTO: Maxar Technologies via AP

CATEGORIES
Share This