Nova drama u Boingovom avionu „Nešto je udarilo u krilo“

Nova drama u Boingovom avionu „Nešto je udarilo u krilo“

Avion Boing 737-800 koji je letio za Hjuston kojim upravlja Sautvest erlajns bezbjedno se vratio na Međunarodni aerodrom u Denveru nakon što mu je poklopac motora otpao i udario u zastavu krila, saopštila je Federalna uprava za vazduhoplovstvo, prenosi CNN.

Ovo je najnoviji u nizu mehaničkih problema koji muče Boingove avione u nizu avio-kompanija u proteklih nekoliko mjeseci, iako se kompanija suočavala sa godinama kontrole bezbjednosti svojih aviona.

Preplašeni putnici su vidjeli kako se to desilo, hitno obavijestili posadu aviona i napravili snimak.

U snimljenom razgovoru kontrole letenja, jedan od pilota je rekao da je “nekoliko putnika i stjuardesa čulo da je nešto glasno udarilo u krilo” aviona.

Boing je odbio da komentariše i uputio je CNN Sautvest za informacije o operacijama aviona i flote.

U izjavi za CNN, Sautvest je rekao da će putnici uzeti još jedan avion za Hjuston i da će kasniti otprilike tri sata u rasporedu.

– Izvinjavamo se zbog neprijatnosti zbog njihovog kašnjenja, ali naš najveći prioritet stavljamo na krajnju bezbjednost za naše korisnike i zaposlene – navodi se u saopštenju. Southvest je saopštio da nema povrijeđenih.

Southvest je rekao da će njegovi timovi za održavanje pregledati letjelicu, koja je bila u vazduhu 35 minuta prije nego što je bila prinuđena da se okrene i sleti. Avion je proglašen funkcionalnim u maju 2015, prema podacima FAA, prenosi Blic.

CATEGORIES
Share This