Netanijahu odbio

Netanijahu odbio

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu odbio je da potpiše planove za kopnenu operaciju u Pojasu Gaze, tvrdi „Njujork tajms“, pozivajući se na izvore.

Kako se navodi, Netanijahu se plaši dgovornosti ako kopnena operacija ne uspe.

Političko i vojno rukovodstvo do danas nije rešilo kako, kada i da li je uopšte potrebno izvoditi kopnenu operaciju u Pojasu Gaze, navodi američki medij. Izraelska vojska, razmeštena na granici sa Pojasom Gaze, spremna je za nastupanje, ali politički i vojni lideri ne mogu da usaglase rešenje, piše „Njujork tajms“ i dodaje da se operacija odlaže kako bi bilo više vremena za pregovore o oslobađanju talaca koje Hamas drži u Pojasu Gaze.

„Vojno rukovodstvo je završilo planove, ali je Netanijahu odbio da ih potpiše, čime je razljutio visoke oficire“, tvrde izvori američkog lista.

Netanijahuovo odbijanje delimično je povezano sa njegovom željom da dobije jednoglasno odobrenje članova vojnog kabineta, objašnjava „Njujork tajms“.

„Analitičari veruju da se Netanijahu plaši da jednostrano odobri akciju, jer se, zbog pada poverenja javnosti u njegovo vođenje vlade,plaši da će biti okrivljen ako operacija ne uspe“, naglašava list.

B92

CATEGORIES
Share This