Grčka: Bujica nosi automobile u more (VIDEO)

Grčka: Bujica nosi automobile u more (VIDEO)

Dramatični snimci stižu iz Grčke, naročito iz oblasti Volosa i Piliona gde su usled poplave, mnogi automobili završili u moru.

Grčka policija je u utorak naredila da vozila napuste ulice centralnog grada Volosa i obližnjeg planinskog regiona Pilion, pošto je jaka oluja Danijel pogodila tu oblast, pretvarajući ulice u poplavljene bujice.

Zabrana, koja obuhvata sve osim hitnih službi i vozila za pomoć na putu, ostaće na snazi dok se oluja ne smiri, saopštila je policija.

Međutim, neka vozila su bujični tokovi odneli sa sobom u more.

Dramatični snimci su objavljeni na društvenim mrežama.

Kako navodi Nikana.gr, među zaglavljenim turistima i srpskih državljana, a pošto su u prekidu telefonske veze, internet i struja, sa jednom porodicom je izgubljen kontakt.

Veliki delovi grada Volosa su pod vodom, kuće i prodavnice su poplavljeni, a putevi su se pretvorili u besne reke.

Izveštač državnog emitera ERT rekao je da je u nekim oblastima voda bila visoka 1 metar. Vatrogasna služba je primila na desetine poziva za ispumpavanje vode u Volosu, Pilionu i Neapoliju. Kritično je kod sela Agios Joanis.

Zabrinutost je velika, jer je ovo područje izgorelo u julskim požarima.

Vlasti su takođe poslale upozorenje na mobilne telefone u nekoliko drugih oblasti u centralnoj Grčkoj, lancu ostrva Sporadi i ostrvu Evija, upozoravajući ljude da ograniče kretanje napolju zbog oluje.

(Blic) Foto: Twitter/ Screenshot

CATEGORIES
Share This