Terzićeva bajka i Rojsov posljednji ples

Terzićeva bajka i Rojsov posljednji ples

Ostalo je još da se odigra finale u Londonu između Borusije Dortmund i Real Madrida, pa dase stavi tačka na ovu sezonu Lige šampiona.

Unajelitnijem evropskom takmičenju i ovaj put mogli smo da uživamo možda i više nego uprethodnim sezonama, a zeleni travnjak nam je, po ko zna koji put pokazao da milijarde neosvajaju trofeje. Pokazala nam je i ova sezona da za vrh treba zrelost, znanje, tradicija imnogo toga.

Ova sezona će ostati upamćena po Edinu Terziću koji sa svojom Borusijom piše najljepšu bajku.

“Milioneri” su prošli možda i najtežu grupu u istoriji Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom,Milanom i Njukaslom. Bili su autsajderi, a završili su kao pobjednici grupe. Niz je nastavljeni u osmini finala protiv PSV Ajndhovena, pa četvertfinalu kad su “ohladili” Atletiko Madrid,a onda u polufinalu sa dvije pobjede protiv PSŽ ovjerili kartu za London. Niz je ovo koji bitrebalo dobro da zebrine sve u Real Madridu.

Za razliku od Terzića najveće razočaranje je Kilijan Mbape. Napadač Pari Sen Žermena jenajavljivao i vjerovao da će se od dresa ovog kluba oprostiti sa titulom šampiona Evrope.Međutim sve snove i ambicije Mbapeu o finalu i trofeju razbio je Edin Terzić i BorusijaDortmund. Pokazao je ovaj slavni nemački klub gazdama Pari Sen Žermena da se titulašampiona Evrope ne može, jednostavno kupiti milijardama i bez strategije i postepenogstvaranja tima. Potrebna je i zrelost i mnogo toga još. Postavlja se i pitanje može li ovaj PSŽodigrati na rezultat.

Tokom ove sezone gledali smo atomski fudbal u najelitnijem takmičenju, utakmice punelijepih golova, rezultatskih preokreta, majstorskih poteza, ma bukvalno izlog svega onognajkvalitetnijeg što ima svjetski fudbal. Sve to, po ocjenama stručnjaka, rezultat ukidanjapravila gola u gostima poslije više od pet decenija. Gostujući timovi više nisu povlašteni, pasvi moraju da igraju otvoreno u ove utakmice u eliminacionoj fazi.

Ako pitate neutralne navijače u finalu, najljepši mogući epilog bio bi da posljednji plesMarka Rojsa u žutom dresu bude krunisan “ušatim peharom”. Čovjek koji predstavlja simbollojalnosti od naredne sezone, nakon 12 godina neće biti igrač Milionera.

Real Madrid jeste favorit u finalu protiv Borusije Dortmund u Londonu, ali pitanje je da li jeEdin Terzić ispričao svoju bajku ili je nešto sačuvao za premijeru pod reflektorima velelepnogVemblija

Autor: Dragiša Popović

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This