Prevod Deklaracije

Prevod Deklaracije

Pošto Deklaraciju Svesrpskog sabora tumači svako na svoj način, pa čak i neki njeni donosioci, odlučili smo da se priključimo pojašnjenju nekih članova, po našem izboru, koji ne uključuje 9. januar.

On je objašnjen juče.

Za početak treba znati da iduće godine neće biti Svesrpskog sabora, jer je zaključeno da je o najvažnijim nacionalnim pitanjima potrebno razgovarati svake druge godine. Izborne.

Između će da djeluje Nacionalni savjet u kome predsjednik Akademije nauka i umjetnosti RS Rajko Kuzmanović konačno ima priliku da izađe iz „ilegale“. Osim najviših funkcionera dvije Republike, pridružiće mu se i član Senata RS, a možemo se kladiti da će to da bude ugledni senator Aleksandar Vulin.

Četnici, partizani, izdajnici, patriote, vlast i opozicija će jedni drugima konačno pružiti ruku, jer Svesrpski sabor očekuje punu realizaciju procesa nacionalnog pomirenja i prevazilaženja istorijskih podjela unutar srpskog naroda. (Povlačenje zakona o stranim agentima u RS treba posmatrati u kontekstu pomirenja)

Ali, zato LGBT populaciji nema mjesta među svesrbima, jer Svesrpski sabor poziva na bližu saradnju crkvenih i državnih organa u ključnim pitanjima kao što je očuvanje tradicionalnih hrišćanskih vrijednosti i svetinje braka i porodice. Dalje, predsjednik Srbije neće više priznavati Kristijana Šmita jer Svesrpski sabor smatra neprimjerenim postavljanje visokog predstavnika u BiH suprotno Aneksu 10 Dejtona. Predsjednik RS prestaće da priča o BRIKS i o kraju Evrope, jer je integracija prema EU proglašena za strateški cilj. Zatim, NATO štab iz Sarajeva će se iseliti, jer je Sabor pozdravio borbu RS za očuvanje vojne neutralnosti BiH.

Na mjesto „Moje Republike“ vraća se „Bože pravde“, a umjesto amblema RS orao Nemanjića, jer je odlučeno da su to svesrpski simboli. Isto tako, Vlado Đajić zaslužuje obeštećenje autorskih prava za ime fondacije „Djeca nam se rađala“, čije osnivanje je naređeno Svesrpskim saborom. I to tek u 39. tački.

Za kraj najavljujemo brojne sporove pred Ustavnim sudom i Komisijom za koncesije BiH, jer Svesrpski sabor preporučuje Srbiji i Srpskoj objedinjavanje ponuda, usluga, investicija i resursa u oblastima energetike, rudarstva, turizma, poljoprivrede, bankarstva, finansija i platnog sistema, zdravstva, obrazovanja, saobraćaja i veza.

Tako mi Buk Bijele!

CATEGORIES
Share This