Ponizni poslušnici

Ponizni poslušnici

Doktori u banjalučkom Domu zdravlja nisu primili platu skoro dva meseca, osobe sa invaliditetom od novembra nisu dobile isplatu tuđe pomoći i invalidninu, roditelji dece koji su upisani u privatni vrtić nisu još dobili subvencije. Takođe, čekaju i podsticaji, grantovi i sve ono što je bitno za same građane.

Ovo je slika Banjaluke danas, manje od godinu dana od novih lokalnih izbora. Skupštinska većina predvođena SNSD-om odlučila je da spusti rampu i ne prihvati rebalans budžeta, ali i da se usprotivi novom kreditnom zaduženju. Interesi građana nisu u fokusu vladajućih.

Oni žele isključivo da skupe političke poene. Naravno, može im se, jer njima ne kasne plate i ostala primanja,  a među odbornicima imamo mnogo onih koji imaju i po dva tri izvora finansiranja.

Njih takve baš je briga za to što kasne plate lekarima u Domu zdravlja, za invalide, roditelje koji čekaju subvencije za decu u privatnim vrtićima…

Zanimljivo je da odbornicima SNSD i njihovim trabantima iz koalicije nisu smetala kreditna zaduženja u decenijama kad su u kabinetu gradonačelnika sedeli ljudi iz njihove stranke.

Tad su slušali i ponizno donosili odluke. Nisu brinuli o građanima i o njihovom potrebama i problemima.

Da budem do kraja iskren, i ovaj sastav vladajućih je ponizan i deluje po naređenjima koja dolaze ‘’odozgo’’.

Zaboravili su ovi iz skupštinske većine da će u oktobru na izbore izaći upravo ti isti lekari, invalidi, borci, roditelji… Od njih ćete gospodo tražiti glas i moliti da vam omoguće lagodan život i u naredne četiri godine.

Bio sam u poseti Domu zdravlja, razgovarao sa nekim roditeljima koji čekaju subvencije.

Pričali smo i sa pojedinim osobama sa invaliditetom i znate li šta oni misle o vama. Da ste nesposobni i da ste zlo, da ne vodine računa o građanima, već ste se pretvorili u oružje koje političke partije koriste za obračune sa neistomišljenicima, a trebalo je da budete u službi građana.

Vratite se gospodo iz vladajuće koalicije na neke od tekstova koji su objavljeni nakon prošlih lokalnih izbora pa ćete tamo u komentarima čitalaca moći da pronađete svoja imena u kojim građani trvde da su pogrešili što su dali glas nekima od vas koji sedite u odborničkim klupama.

 Dosta građana glasalo je za aktuelnog gradonačelnika, ali isto tako i za neke od vas sa odborničkih lista. Vama su gospodo išli glasovi zbog prijateljstva, a Draško je zaslužio pobedu tako što su ti isti građani odlučili da u okrobru 2020. glasaju protiv Milorada Dodika.

Mislite da se nešto promenilo? Nije, videćete to već u oktobru naredne godine.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This