Nestala djeca

Nestala djeca

U proteklim godinama javnost je bila svjedok slučajeva nestanka djece u Republici Srpskoj koji nisu bili rasvijetljeni u potpunosti.

Kada se jedan slučaj ne rasvijetli, onda se otvara prostor za razne teorije zavjere, a kada se više slučajeva ne rasvijetli, onda se teorije šire poput virusa.

Trogodišnji Alen B. nestao je 2012. godine u Međeđi kod Višegrada. Dvogodišnji Damjan O. stajao je u decembru 2010. godine sa svojim ocem na obali rijeke Vrbanje u Čelincu. Pretpostavljalo se da je Damjan pao u Vrbanju, ali nikad nije pronađen.

Pored ovih dječaka od svega par godina nisu rasvijetljeni nestanci i Miloša Todorovića (9) koji je nestao 7. novembra 2007. godine. Dječak je tog dana izašao iz kuće u višegradskom naselju Jondža i otišao da se igra u obližnjem Sportskom centru Ušće. Pretpostavljalo se da je dječak upao u rijeku Drinu, ali do danas nije pronađen.

Gimnazijalac Dragoljub Misimović (16) iz Gradiške otišao je 2015. godine sa šestog časa bez ruksaka i jakne. Njegovi roditelji ponudili su i kuću za informaciju o njihovom sinu, ali do sada nije bilo rezultata.

Autor: Nikola Morača

Srpskainfo

 

PROČITAJTE JOŠ

Nestanak Danke Ilić, dvogodišnje djevojčice šokirao je ne samo Srbiju, već i cijeli region.

I dok javnost sa nestrpljenjem očekuje tu jednu poruku da je djevojčica pronađena živa, vrijeme prolazi.

Potraga za dvogodišnjom djevojčicom u Srbiji podsjetila je Banjalučane na potragu koja je bila prije gotovo 17 godina, za tada četvorogodišnjim dječakom Ratkom Makarićem koji je nestao u julu 2007. godine.

Ratko nije pronađen, iako je područje pretraženo helikopterima, termovizijskim kamerama i specijalno obučenim psima tragačima.

Pravi šok uslijedio je tri godine kasnije, kada je na mjestu koje je pregledano u više navrata pronađen dio skeleta za koji je DNK analizom utvrđeno da pripada nestalom dječaku.Do danas međutim, nije utvrđeno na koji način je nastradao nestali dječak, odnosno šta je bio uzrok smrti mališana.

CATEGORIES
Share This