Jurišnik na Šmita

Jurišnik na Šmita

Kristijan Šmit, visoki predstavnik u BiH, kojeg Republika Srpska ne priznaje, očigledno ne mari za ono što priča predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ruku na srce, i zašto bi i obraćao pažnju na njegove izjave.

Šmit se kreće po BiH, i to kud mu je volja i želja, bez obzira što odnekud može biti napadnut motkama i zasut kišom “jaja” – kokošijih. Barem mu je tako poručivao prvi čovjek Srpske.

Znači, ukoliko “njemački turista” kroči na tlo Republike, dočekaće ga policijske lisice i biće zasut sa 5.000 jaja, te će ga po glavi lupati narod, koji će Dodik okupiti u zasjedu.

Međutim, iako je ovaj Dodikov plan smiješan i isto tako strašan, vidjeli smo da nikad neće ni biti sproveden u djelo.

Kristijan Šmit se do danas nekoliko puta provozao, prošetao, slavio i pozdravljao s prijateljima na teritoriji Republike Srpske i niko mu nije prišao, a kamoli ga uhapsio ili gađao jajima.

Time je pokazao i da Dodik ne smije da juriša na visokog predstavnika u BiH kako bi on to rado želio i koliko god vikao da ga ne priznaje Republika Srpska.

Bez obzira na sve izjave i prijetnje, Kristijan Šmit svoj uticaj koristi maksimalno u BiH.

Nameće zakone i određuje šta će se i kako raditi, što u većini slučajeva ide na štetu Srpske, a ne samo Dodika. Uz to, opasno izaziva i provocira vozajući se po Kozari, odlazeći do Donje Gradine da oda počast stradalim, a onda se i u centru Banjaluke zna provoditi sa prijateljima.

Da li Dodik smije i može narediti policiji RS da zaista hapse Šmita kada uđe u Srpsku ili ipak nema tu ingerenciju? Da li zaista predsjednik RS igra na kartu da narod ima kratku pamet dok šalje u eter poruke koje su nerealne?

Ukoliko griješimo, uhapsite tog “njemačkog turistu” pa da se prestanemo smijati komičnim izjavama našega predsjednika. I da pokažemo svijetu da i mi imamo snagu.

Autor: Vida Radetić

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This