Incident u Skupštini Srbije: Vučić poručuje da je cirkus poslanika opozicije nanio ogromnu štetu

Incident u Skupštini Srbije: Vučić poručuje da je cirkus poslanika opozicije nanio ogromnu štetu

Posebna sjednica Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji bila je nakratko prekinuta kada su poslanici dijela opozicionih stranaka krenuli prema govornici za kojom je bio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dok je Vučić govorio i nabrajao šta su sadašnje opozicione stranke dok su bile na vlasti radile po pitanju Kosova, poslanici koalicije NADA, Dveri i Zavetnika skandirali su “Ne damo svetinje” i “Ne kapitulaciji”, istakli transparente i držali poslovnik Skupštine u rukama, tražeći riječ.

Potom su oni i poslanici Narodne stranke pošli prema govornici, a ispred njih su stali poslanici Srpske napredne stranke, te je došlo do koškanja.

Nakon što su se opozicioni poslanici vratili u klupe, predsjednik Skupštine Vladimir Orlić optužio je opozicione poslanike da su krenuli prema govornici da linčuju Vučića.

Opozicioni poslanici su uzvratili da ničega od onoga što se desilo ne bi bilo da im je dozvoljeno da govore i da se poštuje poslovnik.

Sjednica je nastavljena, a Vučić je opoziciji zamjerio da im je Poslovnik Skupštine važniji od Kosova.

Vučić: Opozicioni poslanici cirkusom u parlamentu nanijeli ogromnu štetu Srbiji

Vučić je izjavio je danas, nakon incidenta u Skupštini Srbije na posjebnoj sednici o KiM, da su opozicioni poslanici cirkusom koji su napravili u parlamentu nanijeli ogromnu štetu Srbiji.

– Odbranićemo Kosovo i Srbiju od vas – poručio je Vučić poslanicima opozicije.

Vučić je kazao da su građani mogli da vide huligansko ponašanje i istakao da su ti koji se predstavljaju kao patriote i državni elementi u stvari uvek bili antidržavni elementi.

– Dali su 35 naših svetinja i sve smo ih obnovili, koje su srušili sa albanskim separatistima – poručio je Vučić.

Ocijenio je da bi ti poslanici, kada se neko ne slaže sa njima, odmah da tuku.

– Nisu se nadali tome da nećemo da priznamo Kosovo u UN, rekao sam da nećemo dati da Kosovo uđe u UN. Tome se oni jedino nadaju, da priznamo, jer ih jedino zanima. Mi smo pokazali da smo spremni da saslušamo, a oni da nisu spremni da saslušaju – naveo je Vučić.

SRNA/RTRS

CATEGORIES
Share This