Lavrov: Laž je da Rusija odbija pregovore sa Ukrajinom

Lavrov: Laž je da Rusija odbija pregovore sa Ukrajinom

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas da su tvrdnje o navodnom odbijanju Rusije da pregovara sa Ukrajinom laž.

– Naša diplomatija ima mnogo posla, konstantno, pravovremeno objašnjava šta se sve dešava. Razotkrivamo laži, posebno one u kojima se tvrdi da ne želimo da pregovaramo – rekao je Lavrov, prenosi TASS.

On je dodao da svi žele da se završi rat u Ukrajini, ali kvalitet ishoda, a ne vremenski okvir, je ono što je važno ruskom narodu.

– Svi mi želimo da se ovo završi, ali od suštinske važnosti je kvalitet ishoda i ono što možemo da obezbijedimo za naš narod, a tajming nije bitan – poručio je Lavrov.

On je rekao da će Rusija udaljiti ukrajinsku artiljeriju što dalje.

– Gledamo ukrajinsku artiljeriju udaljimo na rastojanje koje neće predstavljati prijetnju našim teritorijama, i što je veći domet naoružanja koje se sa Zapada isporučuje kijevskom režimu, to ćemo dalje morati da ih udaljavamo od teritorija koje su blizu naših teritorija – naveo je Lavrov.

On je ocijenio da su SAD uvjerene u svoju superiornost i nepogrešivost i da je to glavni razlog konfrontacije između Rusije i Zapada.

– Ova isključivost, ova apsolutna samouvjerenost o američkoj nepogrešivosti i superiornosti, siguran sam, glavni su razlozi zašto se suočavamo sa zemaljama, koje preko kijevskog režima, vode hibridni rat protiv nas – istakao je Lavrov.

Blic

CATEGORIES
Share This