„Znamo svoj cilj i želimo da ga ostvarimo“ Piksija muče kadrovski problemi pred meč odluke

„Znamo svoj cilj i želimo da ga ostvarimo“ Piksija muče kadrovski problemi pred meč odluke

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković ponovio je prilikom okupljanja nacionalnog tima da će Orlovi igrati na Evropskom prvenstvu 2024. godine.

Ključan meč na putu da prekine post dug od 2000. godine Srbija igra protiv Bugarske 19. novembra u Leskovcu, a potreban joj je bod kako bi iduće godine igrala na završnici prvenstva u Njemačkoj.

Piksi se prvenstveno osvrnuo na svoj tim i kadrovsku situaciju u Orlovima.

– Neće svi igrači biti ovdje iz opravdanih razloga. Lazović je povrijeđen, kao i Sergej. Njega čeka pauza četiri nedjelje. Iz opravdanih razloga neće biti sa nama. Gaćinović isto odsustvuje. Babić ima upalu grla i neće dolaziti na okupljanje. Ako bude bio bolje, on će se priključiti u srijedu u ekipi. Neće biti na raspolaganju za Belgiju. Ne želimo da rizikujemo. Tu su i igrači koji imaju prvo da igraju za mladu selekciju, oni će biti prekomandovani tamo. Lučić, Mitrović, Ilić i Ratkov. Ostale igrače očekujem – započeo je selektor Srbije.

FOTO: NIKOLA KULAGA
FOTO: NIKOLA KULAGA

Prije odlučujućeg meča sa Bugarskom, Srbija će odmjeriti snage sa veoma jakim rivalom, Belgijom.

– Teška utakmica. Jak tim. Naročito ofanzivno. Meč možda dolazi u delikatnom momentu, s obzirom na to da je naš najveći fokus Bugarska. Podijelićemo minutažu u Briselu. Za nas je najvažnije da odigramo najbolje što možemo. Naše misli će biti u Leskovcu. Jaka provjera sa Belgijom, ali je na nama da odigramo najbolje moguće – smatra Piksi.

Potom se srpski stručnjak fokusirao na ono što interesuje cijelu naciju, a to je Bugarska i ovjera plasmana na evropsku smotru u Njemačkoj 2024. godine.

Dragan Stojković Piksi
FOTO: ROBERT HEGEDUS/EPA

– Znamo svoj cilj i želimo da ga ostvarimo. Ne želimo da prokockamo šansu. Meč je na domaćem terenu, uz sav respekt prema Bugarskoj, imamo dovoljno pameti i kvaliteta i motivacije i svega što treba da ima jedan tim. Sve je u našim rukama, mi odlučujemo o sudbini. Bugarska je promijenila selektora, ali selektor ne igra. Još nisam vidio da je neki trener ušao na teren da igra. Idemo na EURO i samo o tome razmišljam – jasan je Stojković i dodaje:

– Ja nisam bitan. Bitan je kolektiv, srpski fudbal je bitan. Ako pogledamo naše klubove u Evropi, mnogo toga nam je jasno… Zato je uspijeh reprezentacije krucijalan. Kada završimo kvalifikacije i odemo na EURO, biću ponosan. Na sebe i svoj tim, na sve igrače i FSS. Kao i na sve ljude koji misle pozitivno. Neću taj uspijeh pripisati sebi, nisam takav čovjek. Ne kitim se tuđim perjem, iako ću imati satisfakciju zbog svega – ističe Piksi.

Podsjetimo, Srbija 15. novembra gostuje Belgiji u Briselu. Biće to provjera pred okršaj protiv Bugarske u Leskovcu četiri dana kasnije na zatvaranju kvalifikacija za EP 2024. u Njemačkoj.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This