„Trebao sam to reći odmah“ Selektor Orlova priznao grešku što nije rekao istinu prije Mundijala u Kataru (VIDEO)

„Trebao sam to reći odmah“ Selektor Orlova priznao grešku što nije rekao istinu prije Mundijala u Kataru (VIDEO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi gostovao je u jednom podkastu u kom je govorio o svojoj karijeri, ali i ono što se dešavalo na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Stojković se trenutno nalazi u Budimpešti, gdje Orlove u subotu čeka meč sa Mađarskom, a noć pred meč Telekom Srbija je objavio razgovor koji je Piksi vodio sa njihovom voditeljkom.

Otkrio je Piksi da je napravio grešku zato što javnosti nije rekao kakva je situacija sa reprezentacijom, kao i zašto je sve prećutao.

– Mi smo imali tu jedan cilj, a to je da odeš u drugi krug. Probleme koje sam ja kao selektor imao po prvi put, a nisam tokom kvalifikacija, dešavaju se u jednom tajmingu koji nije dobar po nas. SP se igra u novembru, to nije nikakav alibi, imali smo kao i svi ostali vremena da se pripremimo. Ali, dešava mi se nešto gdje ja ne mogu da računam na glavne igrače, oni koji su iznijeli kvalifikacije i davali ton našoj igri. To sam saznao 2. novembra, 22 dana pred prvi meč. U razgovoru s doktorima, kad su mi rekli, ja sam se uhvatio za glavu. Moja greška je to što nisam javno rekao.

– Ljudi, idemo u Katar, nemojte ništa da očekujemo.Ova ekipa je okej, ali nije baš da možemo da sanjamo veliko. Svjesno sam prećutao, ako bih rekao i drugi prate. Vidjeli bi da dolazimo hendikepirani i ćopavi – rekao je Piksi i dodao.

– Opet negdje vjeruješ da imaš tri nedjelje, da stvari mogu da se dese onako u pozitivnom smislu. Da će povrede da budu sanirane. Ali, doktori su bili u pravu. Prvi dan odlaska u Bahrein, pitao sam se šta je ovo? Auuu, kukala nam majka.

Dotakao se i atmosfere, odnosno skandala koji su se provlačili uz reprezentaciju, piše Telegraf.

– I dan-danas ne znam šta je pisalo u medijima, ali su naši “male mace” za engleske. Znam da su se neke žene pominjale. Onaj ko je bio u hotelu, oni mogu d  vam potvrde da li je tu bilo takvih stvari. Atmsofera je bila potpuno dobra, ali ne možete vi sada… Znate šta je demant? To je kada biste se popeli na Beograđanku, istresli jastuk sa perjem dole i skupljali isto to perje. Nemate vi vremena za to.

– Očekivanja su bila velika sa razlogom, zaludjeli smo Srbiju, zaludjeli smo Evropu, izbacili smo evropskog prvaka kod njih kući. Ostali su u suzama i nevnerici. A mi potpuno zasluženo i hrabro napravimo Srbiju ponosnom. Za 50 godina će se pričati o tom rezultatu.

Na pitanje šta je problem srpskog fudbala, odnosno zašto se ne ode korak dalje, Stojković je rekao.

– Mnogo je teško u fudbalu napraviti rezultat. Taj sport se razlikuje od drugih, iako ih ja sve mnogo volim i podržavam. Fudbal je nešto drugačije. Velika je konkurencija. Svi igraju, strahovito su napredovali. Naš osnovni cilj mora da bude da učestvujemo u kontinuitetu, da poslije SP odemo i na EP. Pa opet poslije na Mundijal. Bitna je i atmosfera. Ne smije da vam se zabija nož u leđa. Od koga? Pa od mnogih. Zato što ne vole uspjeh. Normalni ljudi vole uspjeh, ovi neki drugi ne vole. Ja sam to osjetio tako što sam sam morao da vadim nož. To je istina. Mi smo Pešića razapeli prije mjesec dana. Ne mogu ni da kažem riječi koje su mi govorili za njega. Ja nisam ćutao, saslušao sam i rekao im sve i svašta. A kad se desi finale, onda je sve super i sve se zaboravi. Mnogi ne vole uspjeh, tu su lični interesi. Imaš tu jednu boleštinu da hoće da se pitaju, budu glavni i odlučuju. Svi bi da se pitaju i da odlučuju. Sve ignorišem je radim pošteno i najbolje što mogu – zaključio je selektor Orlova.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This