Tea Kovačević do titule uz samo jedan izgubljen gem

Tea Kovačević do titule uz samo jedan izgubljen gem

Mlada teniserka iz Gradiške Tea Kovačević okitila se šampionskom titulom na zimskom prvenstvu BiH do 14 godina, a s obzirom na njen talenat i dosadašnje rezultate to nije previse čudno.

Ipak, ono što govori koliko je u stvari nadmoćna i to protiv godinu starijih rivalki jeste da je tokom takmičenja u Sarajevu izgubila samo jedan gem!

Desilo se to u finalu u kojem je sa terena “počistila” Edu Laru Šačirović rezultatom 6:0, 6:1, dok je u polufinalu bila bolja od Nikoline Kovačević kojoj nije prepustila nijedan gem. Na putu do završnice “biciklom” je preskočila Neu Đuso i Anu Supić.

Iako još nije napunila 13 godina, Kovačevićeva godinama dominira na terenima u BiH i to u kategorijama U12, U14 i U16, a impresivan je i njen niz na međunarodnoj sceni. Nedavno je postala i najbolje rangirani junir svijeta (konkurencija U14) kada se gledaju igračice rođene 2010. godine što nikada nikom iz BiH ranije nije pošlo za rukom. Trenutno je na 84. mjestu na evropskoj listi do 14 godina.

– Nadamo se da će ova informacija doći i do najviših institucija i najuticajnijih osoba Republike Srpske i BiH da konačno pomognu našem šampionu da dotakne svoje najljepše teniske snove i predstavi sve nas u najboljem svjetlu – napisao je nedavno na fejsbuk profile njen otac i trener Marko.

U muškom dijelu turnira pravi favorit Novak Jaćimović ispao je u četvrtfinalu, a na kraju je titulu osvojio Mahir Butković koji je u finalu savladao Danina Šaćiragića sa 3:6, 6:2, 6:2.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This