„Taj čovjek je čudovište“ Vali Masur zna koji su naredni ciljevi Novaka Đokovića (FOTO)

„Taj čovjek je čudovište“ Vali Masur zna koji su naredni ciljevi Novaka Đokovića (FOTO)

Davno penzionisani teniser Vali Masur je u svoje vrijeme uspio da upadne u najboljih 20 tenisera svih vremena.

Najbolji ranking mu je bila 15. pozicija 11. oktobra 1993. godine.

Sada je komentarisao srpskog tenisera Novaka Đokovića za koga vjeruje da bi uzeo kalendarski slem, da nije bilo Karlosa Alkarasa.

– Gadi mi se da predviđam bilo šta protiv Đokovića. Zamalo je osvojio kalendarski slem. Da je pobijedio Karlosa Alkarasa na Vimbldonu, imao bi kalendarski slem. Mislim da bi to bio izvanredan uspjeh u njegovim godinama. Taj čovjek je čudovište. Znamo da je i Rafael Nadal isto, kao i Rodžer Federer, ali Novak je nevjerovatan u svojoj pedantnosti – rekao je stariji Masur.

Potom je dodao da zna koji su mu ciljevi.

– Čini se da apsolutno zna kako da se organizuje kroz dvije nedjelje da bi bio potpuno spreman kada je to najvažnije – u polufinalu i finalu grend slemova. Radi to i tokom cijele godine. On zna kako da upravlja svojim rasporedom, kada ide na slemove, kako da upravlja svojim tijelom, svojim očekivanjima… Nevjerovatan je – dodaje penzionisani teniser.

Novak je nedavno savladao Danila Medvedeva na US openu, što je komentarisao penzionisani teniser.

FOTO:  SMP IMAGES/EPA
FOTO: SMP IMAGES/EPA

– Ono što me je prosto oduševilo protiv Medvedeva u tom finalu, mislim da je došao do mreže 44 puta. Igrao je servis-volej oko 35 puta sa uspešnošću od oko 90 odsto. Igrao je na mreži poput Pata Raftera i Stefana Edberga zajedno – istakao je Masur, a prenosi Telegraf.

(Telegraf)

CATEGORIES
Share This