Sve stalo u 40 minuta: Košarkaši Srbije ponosni zbog uspjeha i žele da ga podijele ravnomjerno

Sve stalo u 40 minuta: Košarkaši Srbije ponosni zbog uspjeha i žele da ga podijele ravnomjerno

Košarkaši Srbije složni su da je pobjeda nad Velikom Britanijom pobjeda svih koji su igrali u svim kvalifikacionim prozorima.

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Svjetsko prvenstvo koje krajem avgusta i u septembru održava u Japanu, Filipinima i Indoneziji. U dvorani “Aleksandar Nikolić” pala je selekcija Velike Britanije 101:83.

“Orlovi” su se dugo mučili, ali na kraju su uspjeli da bez većih problema obezbijede vizu za Mundobasket.

– Utakmica je bila egal na poluvremenu, znali smo da to nije naš maksimum defanzivno. U drugom smo pokazali šta možemo i napravili razliku, malo digli atmosferu. Na kraju je sve ispalo kako treba – rekao je Stefan Jović.

Nešto dublje je meč analizirao Aleksa Avramović, koji je večeras bio najefikasniji sa 20 poena.

– Svakako, znali smo da moramo da pobijedimo ovu utakmicu. Svi ti prozori, igrači koji su prošli, sve je stalo u 40 minuta. Bilo je nervoze, pogađali su šuteve, preteške, kojima su se vraćali u utakmicu. Zadržali smo sigurnost u defanzivnom pristupu. Napad je urodio plodom i pobijedili smo – rekao je Avramović.

Luka Mitrović se osvrnuo na to što je na tribinama bilo dosta djece.

– Pa da, uvijek je bilo lijepo predstavljati svoju zemlju i svoj narod, igrati pred punom halom. Lijepa atmosfera, puno djeece na utakmicama reprezentacije. Nadamo se da ćemo imati neki udio da se bave sportom u budućnosti – izjavio je Mitrović.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This