Srbinu se opet poklonila Amerika, Džoker je najbolji na svijetu

Srbinu se opet poklonila Amerika, Džoker je najbolji na svijetu

Jedna mala Srbija (samo po veličini) ponovo ima najboljeg igrača NBA lige. Nikola Jokić… Taj somborski debeljko je ušao u istoriju košarke. Ponovo. Treći put.

Trebalo je da ovo bude četvrta zaredom, ali ajde, neka im taj Embid… Džoker je opet imao sezonu za pamćenje, ne postoji meč na kojem nije zadivio planetu, potezima oduševio legende… Nikola Jokić je MVP NBA lige.

Amerika i svijet su se ove noći još jednom poklonili nevjerovatnom Srbinu. On je osvojio najveći broj glasova u izboru za najboljeg igrača, prenosi Sportal.

Od početka sezone je Jokić bilježio partije koje su ga dovele do vođstva u MVP trci, u kojoj je prednjačio sve vrijeme. U njoj su do kraja mogli da ga isprate samo Slovenac Luka Dončić i Kanađanin Šej Gildžus-Aleksander, ali je ipak i za njih sve bilo uzalud, jer ih je umjetnik sa loptom ostavio iza sebe i ove majske večeri je odneo treće MVP priznanje.

Još je u aprilu bilo jasno da Somborac ima takvu prednost da bi pravo čudo bilo da ga neko prestigne, ali se čekalo do kraja da prošlogodišnja nepravda bude ispravljena i da zvanično bude proglašen najboljim.

Rekla je to i anketa koju je “Atletik” sproveo među NBA igračima, u kojoj ga je osvojio čak 41,8 procenata glasova, dok su Šej i Luka odnijeli 36,9, odnosno 9,9 odsto glasova.

Rijetki su bili znalci koji su davali izjave o tome da bi ishod mogao ili smeo da bude drugačiji.

Potpuno zasluženo to se desilo i sada, a ako je suditi prema onome kako igra i koliko su defanzive rivala nemoćne pred njim, ovo bi mogla da bude samo jedna u nizu MVP titula za neveroatnog Srbina.

Agencije

CATEGORIES
Share This