Spolstra pružio šansu Joviću, a srpski reprezentativac ga nije izevjerio

Spolstra pružio šansu Joviću, a srpski reprezentativac ga nije izevjerio

Dozivali su navijači Majamija, možemo se reći i pomalo ljutili što trener Erik Spolstra ne daje minute mladom srpskom reprezentativcu Nikoli Joviću, ali smo danas poslije dužeg vremena mogli da vidimo šta i koliko on može da pokaže na parketima NBA lige.

Imože se reći da može da doprinese sasvim solidno, pošto je popunio sve kolone u susretu sa Bruklinom na gostovanju koje je njegov tim izgubio 97:112.

U odsustvu Džimija Batlera, Tajlera Hira, Ar Džeja Hemptona i Drua Robinsona, Majami je morao da igra u nešto skraćenijoj rotaciji, što je između ostalog omogućilo Spolstri da baci u vatru Jovića.

Jedini problem koji je “pravio” Nikoli jeste to što je brzo bio “napunjen” prekršajima, zbog čega je morao dodatno da bude obazriv, a ono što je interesantno i što su gotovo svi primijetili jeste da ga je trener Majamija noćas forsirao na poziciji pet, koja Joviću nije baš najpriordnija.

Sve u svemu, kada se podvukla poslednja crta, Nikola Jović ubacio je jedan poen na ovom meču, mada nije puno ni šutirao, već se fokusirao na druge aspekte igre. Zbog toga je imao i čak šest skokova uz pet asistencija, od čega se jedna u kontri posebno istakla i koju Amerikanci dijele na društvenim mrežama.

Iz igre je imao 0/3, a sa linije penala 1/2 za 16 i po minuta provedenih na terenu.

Domaće je do trijumfa vodio Mikal Bridžis sa 24 poena, dok je Kameron Džonson ostvario dabl-dabl ubacivši 19 poena uz 10 skokova. Dorijan Fini-Smit je imao 16 poena, dok je Spenser Dinvidi takođe popunio dabl-dabl uz 14 poena i 11 skokova.

U Majamiju je bolji od ostalih bio Kejleb Martin sa 22 poena, dok je Haime Žakez ubacio 18 poena, piše Telegraf.

CATEGORIES
Share This