Sekvenca Jovića u NBA koja je oduševila sve: Za 90 sekundi pokazao zbog čega je postao starter

Sekvenca Jovića u NBA koja je oduševila sve: Za 90 sekundi pokazao zbog čega je postao starter

Nikola Jović je nakon epizode u Razvojnoj ligi dobio priliku u Majamiju i koristi je odlično.

Reprezentativac Srbije je bio izuzetno zapažen u pobedi Majamija nad Hjustonom sa 120:113, ne samo zbog toga što je imao učinak u napadu, već zato što je dao i defanzivni ton ekipi.

Po ugledu na mentora Džimija Batlera (propustio osmi meč od poslednjih deet zbog povrede prsta na nozi) igrao je maksimalno na obe strane parketa, pa iako ga nije služio šut (2/9 iz igre), uspeo je da stiže do zapaženog učinka.

Postigao je šest poena, sakupio osam skokova (tri ofanzivna), te dodao i šest asistencija (rekord karijere). Dobru igru u odbrani je podebljao sa dve blokade i dve ukradene lopte (oba podatka rekordi karijere), a jedina loša stvar su dve izgubljene lopte.

Ipak, njegovih 90 sekundi oduševilo je sve i pokazalo da na njega i te kako Majami može da se osloni. Sa malo boljim procentom šuta može sebi da cementira mesto u startnoj postavi.

Postigao je trojku, zatim u odbrani pokupio loptu i namestio trojku Tajleru Hirou. Još jednom je pokupio loptu i povukao kontranapad, a onda stigao do urkadene lopte koja je otvorila još jednu kontru. Onda je uspeo da uspori napad, a onda i da odbrani bez faula, te izbori slobodna bacanja u ludačkom ritmu.

Bio je starter i na parketu je proveo 21 minut što dovoljno govori da mu Erik Spolstra veruje, iako se u prethodno vreme našao na meti kritika pre svega trenera sa Balkana.

Majami je u jednom trenutku igrao pet na četiri jer je Kajl Lauri napustio parket u toku igre, nije sačekao ni da igra bude prekinuta.

Tajler Hiro je susret završio sa 28 poena, a pratio ga je Bem Adebajo sa 22 poena i 12 skokova.

Fred Vanvlit je bio najefikasniji u Hjustonu sa 32 poena, dok je Alperen Šengun stigao do 22 poena i 11 skokova.

Roketsi su vodili 1:26 sekundi u prvom poluvremenu, a Majami čak 20 minuta i 48 sekundi, pa ipak na kraju je bilo izjednačeno na poluvremenu (59:59) što se i jednom i drugom timu dogodilo tek drugi put u sezoni.

NBA rezultati

Utorak, 9. januar

Šarlot – Čikago 112:119 pp

Indijana – Boston 133:131

Vašington – Oklahoma 128:136

Majami – Hjuston 120:113

Milvoki – Juta 116:131

LA Klipers – Finiks 138:111

Novars

CATEGORIES
Share This