Rekord koji nije pošao za rukom ni Majklu Džordanu: Nikola Jokić je jedini uspio ostvariti ovo u NBA

Rekord koji nije pošao za rukom ni Majklu Džordanu: Nikola Jokić je jedini uspio ostvariti ovo u NBA

Nikola Jokić postao je tek treći igrač koji je došao do tripl-dabl učinka protiv svih rivala, Denver je nadigrao Vašington (130:110), srpski as je meč završio sa 21 poenom uz 19 skokova i 15 asistencija.

Ipak, jedan podatak se izdvaja van ovog za vječnu listu.

Prijala je Ol star pauza Jokiću, napunio je baterije i vratio se u Kolorado da dominira. Nije to prijalo Vizardsima, doživjeli su bolan poraz, u kom je Jokić pokazao šutersko savršenstvo.

Tako je režirao veliku pobjedu nad Vizardsima uz atrakcije, i to uz šut 10/10 iz igre, promašio je samo jedno slobodno bacanje od dva izvedena na meču, imao je +/- indeks 23, dodao je i jednu ukradenu loptu, tri je izgubio.

Poznato je koliko su Amerikanci posvećeni statistici, pa su utvrdili i na zvaničnom NBA kanalu objavili da je Jokić prvi igrač u ligi koji je došao do barem 20 poena, 15 skokova i 15 asistencija uz stoprocentan šut iz igre!

Za razliku od Džejmsa i Vestbruka, koji su zabilježili tripl-dabl protiv svih 30 timova, Jokić je igrao samo za jedan tim, što mu je donijelo lojalniju verziju ovog podviga. Sada može da stigne još Vestbruka u višestrukim tripl-dablovima protiv svakog tima u ligi. Jokić je četvrti u istoriji NBA sa 121 tripl-dablom, prati Medžika Džonsona sa 138, dok 181 ima Oskar Robertson, Vestbruk je na 198. Džejms je odmah iza njih sa 110.

Jokić je vodeći za MVP nagradu, koja bi ga, ako je dobije, stavila u klub sa Karimom Abdul-Džabarom, Bilom Raselom, Majklom Džordanom, Viltom Čemberlenom, Lebronom Džejmsom, Mosesom Malounom, Larijem Birdom i Medžikom – svi imaju po tri MVP titule.

Agencije

CATEGORIES
Share This