Odbornici i načelnici odjeljenja iz SDS-a zamrznuli rad u Skupštini opštine Sokolac

Odbornici i načelnici odjeljenja iz SDS-a zamrznuli rad u Skupštini opštine Sokolac

Srpska demokratska stranka u Sokocu održala je večeras sjednicu proširenog opštinskog odbora na kojoj je razmatrana politička situacija u opštini Sokolac, te su dogovorene određene pripremne aktivnosti za predstojeće lokalne izbore u oktobru ove godine. Usvojen je prijedlog da odbornici iz SDS-a i načelnici odjeljenja imenovani od strane načelnika opštine do daljnjeg zamrznu rad u Skupštini opštine Sokolac.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Sokolac Milovan Bjelica upoznao je članove odbora i stranke sa pokušajima blokade rada i funkcionisanja opštine Sokolac iniciranjem štrajkova i bojkota te sabotiranjem rada u javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština, a kojima upravljaju kadrovi skupštinske većine predvođene SNSD-om i DEMOS-om.

„Potencira se priča o prezaduženosti, argumenti ih opovrgavaju. Nismo prezaduženi, a to što nismo likvidni je druga stvar, taj problem nastaje zbog više razloga od kojih su najveći to što Republika kasni sa vraćanjem novca, kasne ustanove, preduzeća… Odobren nam je reprogram za doprinose, međutim to skupštinska većina odbija jer želi grad u blokadi, žele revolt ljudi koji nisu zdravstveno osigurani ne mareći za potrebe radnika. I bilo ko da dođe na čelo opštine u narednom periodu moraće da uradi reprogram za poreze i doprinose.

Blokirali su rad SRC „Glasinac“, rad vrtića. Odbili su i da objedinimo kredite reprogramom koji bi objedinio sve manje kredite što bi nam smanjilo ratu. Ali su potrčali da uzmu kredit ze JKP „Sokolac“, te da traže sportske objekte u vlasništvo SRC „Glasinac“ kako bi se i tu zadužili na ime objekata stadiona i dvorane. Odbili su prodaju placeva na Ravnoj Romaniji. I to sve u momentu kada postoji veliko interesovanje u Beogradu, Novom Sadu i inostranstvu za Romaniju, što je rezultat našeg rada u proteklom periodu. Zbog toga je povećana prodaja placeva u Han Pijesku. Pominju Lukavicu i Pale i njihovu izgradnju, ali zanemaruju i ne pominju iz kojih sredstava se dole gradi i radi“ podsjetio je Bjelica.

Na sjednici je bilo riječi o tome da SDS nikada nije sprovodio revanšizam, da nije smijenio nikoga kada je 2012. osvojio načelničko mjesto. Kako je istaknuto SDS nikada nije dijelio ljude po partijskoj i nacionalnoj pripadnosti. Na prvo mjesto je stavljan interes preduzeća, zato nije bilo nezakonitog smjenjivanja dok traje direktorski mandat. Slučaj u JKP „Sokolac“ gdje se radi suprotno može da dovede u pitanje budućnost kolektiva koji je uspostavljen nakon stečaja i deset godina razvijan i građen.

„Svi su se navikli danas na pokošen grad, na čist i uređen prostor, na redovno kupljenje i odvoz smeća. Zaboravili su da prije trinaest godina to nije bio slučaj. Važno je da podsjetimo javnost i na urađeno u oblasti poljoprivrede i zapošljavanja, vidimo danas stabilne i izvozno orijentisane kompanije koje posluju na području naše opštine“ – podsjetio je Bjelica.

Zaključeno je da se SDS mora snažno boriti za projekte koji su započeti kako bi bili privedeni kraju uprkos opstrukcijama i ponekad otvorenim sabotažama.

SDS jedina istinska patriotska, ali i lokalpatriotska organizacija

„Ono što želim da vas zamolim je da svi zajedno radimo na privođenju kraju ovih projekata koje smo započeli. Da damo svoj doprinos izgradnji Gradske kuće, završetku kanalizacione mreže i izgradnji kolektora i prečišćivača i otpadnih i pijaće vode. Solarna elektrana je blizu početka izgradnje, sada je važno da uspostavimo Slobodnu poslovnu zonu Sokolac kako bi iskoristili buduću zelenu energiju i zainteresovanost investitora da grade u Sokocu. Sokolac je naš prioritet i Sokolac je naš imenitelj, prvo Sokolac pa sve ostalo i Istočno Sarajevo i Republika Srpska“ – poručio je Bjelica.

U narednom periodu održavaće se mjesni obori SDS-a u Sokocu, gdje predsjednici mjesnih odbora treba da upoznaju članstvo i simpatizere sa aktvnostima te dobiju informacije o potrebama i problemima građana.

SOKOLAC SRCE ROMANIJE

CATEGORIES
Share This