Novak Đoković je najmoćniji teniser ikada! Bio povređen, pred porazom, a onda je pokazao Serundolu da se ipak ništa ne pita!

Novak Đoković je najmoćniji teniser ikada! Bio povređen, pred porazom, a onda je pokazao Serundolu da se ipak ništa ne pita!

Novak Đoković nastavlja odbranu titule na Rolan Garosu. Još jednu nestvarnu pobedu ostvario je srpski teniser – uprkos povredi! Savladao je prvi reket sveta Franciska Serundola sa 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3. Protivnik u četvrtfinalu biće mu bolji iz meča Tejlor Fric – Kasper Rud koji je u toku.

Još jedno čudo Novaka Đokovića! Nisu mogli da ga zaustave ni raspoloženi Argentinac ni povreda kolena. Igraće Srbin u četvrtfinalu turnira u Parizu.

Bila je ovo njegova 370. grend slem pobeda – čime je oborio rekord Rodžera Federera.

Dobro je igrao Novak na početku. Bio je na visini zadatka Đoković pa je uz dva brejka dobio prvi period. Međutim, već tokom uvodnog seta se žalio srpski teniser na podlogu – suvo vreme i otvoren krov učinili su je nepodobnijom za igru – i brzo je platio ceh.

Već početkom drugog perioda se povredio. Imao je najbolji igrač sveta probleme sa desnim kolenom – pokušavao je da se istegne na terenu, a onda je brzo tražio pomoć fizioterapeuta i medicinski tajm-aut. „Ispalo je iz ležišta“, rekao je srpski teniser svom boksu.

Uprkos svim problemima sa povredom, uspevao je Đoković da odoli napadima Serundola, koji je svesno ubrzavao igru i slao kraće loptice.

Pokušavao je na pauzama Novak da ubedi supervizora turnira da se prebriše teren – jer se zbog proklizavanja povredio, međutim dugo su ga odbijali.

Mučio se prvi reket sveta, teško se kretao, pa je u poslednjem gemu posustao sasvim. Serundolo je uz malo sreće iskoristio svoje šanse i izjednačio je u setovima.

 

U naletu je bio Argentinac, pa je treći otvorio ranim brejkom. Očigledno je bilo da tableta protiv bolova još nije delovala, te da se Đoković dosta ograničeno kreće.

Čuvao je rano stečenu prednost 27. reket sveta, nije uspevao da mu zapreti Srbin. Tražio je Miljana Amanovića srpski teniser, dobio je u jednom momentu i flašicu sa pićem od svog tima, ali je izgubio set.

Agresivnije je Đoković otvorio četvrti period – nije imao šta da izgubi, morao je da krene na sve ili ništa. Ipak, nije uspevao da stigne sve loptice rivala, proklizavao je, i jasno je da mu je koleno mnogo otežavalo.

U petom gemu je Serundolo uspeo da napravi brejk i činilo se da sigirno korača ka trijumfu. Međutim, uz veliku podršku sa tribina stadiona „Filip Šatrije“ uspeo je da se vrati Đoković! Nadoknadio je zaostatak od 4:2, a onda spasao brejk loptu rivala pri rezultatu 5:5. Pokazao je zašto je najbolji svih vremena – poptuno je slomio rivala i izborio se za peti set!

Prava drama viđena je u nastavku. Napravio je Đoković brejk, odmah mu je uzvratio na isti način Serundolo. Uprkos tome što su dugo bili na terenu, igrali su na izuzetnom nivou obojica. Uplašio je Novak svoje navijače u četvrtom gemu kada je proklizao i pao – ljutio se prvi reket sveta na organizatore. Na sreću, nije se povredio, već je nastavio da pokazuje magiju na terenu.

Na neverovatan način, uz fantastične poene je Srbin u završnici došao do brejka, a onda još jedne neverovatne pobede.

Blic

CATEGORIES
Share This