Nole i na Rolan Garosu pokazuje zašto je Kralj taj-brejkova (FOTO)

Nole i na Rolan Garosu pokazuje zašto je Kralj taj-brejkova (FOTO)

Tenis je umjetnost osvajanja ključnih poena. A na tom polju je srpski teniser Novak Đoković – Leonardo da Vinči tenisa.

Kada bi tenis nekada napravio svoj Luvr vjerovatno bi posebnu sekciju morao da dobije upravo Đoković.

Postavka koja bi uključivala nevjerovatne podatke i poteze kojih je tokom gotovo 20 godina karijere bilo toliko da će biti teško izabrati najbolji ikada. Ipak, u tom zamišljenom Luvru bi mjesto Đakonde (Mona Lize) moralo da zauzima Novakova igra u taj-brejkovima.

Tokom godina je sa punim pravom dobio nadimak Kralj taj-brejkova, a ove godine je na šljaci Filipa Šatrijea na Rolan Garosu pokazao zbog čega je nevjerovatan. Odigrao je do sada četiri taj-brejka i ukupno 40 poena u njima.

Ne samo da je dobio sva četiri već nije napravio nijednu neiznuđenu grešku. Da, Novak jedino u toj koloni u taj-brejkovima ima nulu. Šta mu prolazi kroz glavu u tim momentima, kako to da je uvijek ruka savršeno mirna? Ko to nekada bude shvatio moći će sigurno da bude jedan od najvećih šampiona sporta, ali to mogu samo oni izabrani.

Đoković se u taj-brejku pretvori u pravi neprobojni zid, što samo govori da njegova igra umnogome zavisi od motivacije. Kada je sve na crti, kada odlučuju dijelići sekunde onda je njegovo donošenje odluka nepogriješivo.

Uostalom protiv Alehandra Davidoviča Fokine (7:6(4), 7:6(5), 6:2) koji je pokazao zavidnu sposobnost da dugo, baš dugo ostane u setu, a onda je Đoković uspio da ga slomi. Srpski teniser je u karijeri osvojio 65,4 odsto taj-brejkova (306-162) što je impresivan procenat.

Ovo je upravo stvar koja uliva povjerenje čak i u trenucima kada ne ide, da će na kraju sve biti kako svi zamišljaju. Uostalom, ovakve pobjede su često Novaku znale da daju samo dodatan motiv da zablista, piše Nova.

https://twitter.com/tiebreaktennis_/status/1664676652561977344?s=20

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This