Nole citirao Kobija: Zainatim se kada me svi otpišu!

Nole citirao Kobija: Zainatim se kada me svi otpišu!

„Moja životna priča je da se zainatim kad me svi otpisuju. To me dodatno motiviše, a toliko puta sam u karijeri pokazao od čega sam satkan. Ali kako kaže Brajant – posao gotov? Posao nije gotov!“

Gledali smo lavovsku borbu, gledali smo spektakl iz kojeg je kao pobednik izašao Novak Đoković. Četiri i po sata, najbolji teniser sveta je igrao protiv Lorenca Musetija u 3. kolu Rolan Garosa i slavio sa 7:5, 6:7(6:8), 2:6, 6:3, 6:0. U narednoj rundi u ponedeljak igraće protiv Argentinca Serundola.

Novak Đoković nam je priredio još jednu noć za pamćenje. Posle četiri i po sata, u 3. kolu Rolan Garosa pobedio je Lorenca Musetija sa 7:5, 6:7(6:8), 2:6, 6:3, 6:0 i u narednoj rundi u ponedeljak igraće protiv Argentinca Serundola.

Nakon što je ostavio i poslednji atom snage na terenu Filip Šatrije – nije fraza, ako ste gledali znate da je borba bila bespoštedna – najbolji teniser sveta se pojavio u miks zoni u 3.30 ujutru.

U vreme kada je uveliko trebalo da spava, Đoković se našao pred medijima i još jednom govorio o istorijskom meču.

„Bio sam u velikoj nevolji, učinio je da se osećam nekomforno na terenu, u nekom trenutku nisam znao šta da radim – sve je vraćao, pravio vinere s obe strane. Definitivno me je publika pogurala, na 2:2 u četvrtom su počeli da skandiraju moje ime, od tog trenutka sam bio drugi igrač, dobio sam novu energiju. Ne znam šta se promenilo, dotad su navijali za njega, ali sjajni.

Jahao sam na tom talasu u petom setu, čvrst je to bio stisak, nisam želeo da ispustim momentum. Čujem da je ovo najkasniji finiš u istoriji RG, rekao sam Lorencu da je bio neverovatan i da može da bude ponosan na svoju partiju. Gorka pilula za njega, ali ovo je najbolji tenis koji sam ga video da igra. Blistava mu je budućnost ako nastavi ovako“, rekao je Đoković.

Zbog kiše koja non-stop pada u Parizu, Novakov meč je bio pomeren jer su organizatori morali nekako da rasterete raspored i olakšaju sebi, te su pred Đokovićev duel, ubacili meč Dimitrov – Bergs. Naravno, novinare je interesovalo da čuju Đokovićevo mišljenje o tom postupku.

– Imam svoje mišljenje o tome, neke stvari su mogle drugačije da se urade. Ne bih previše o tome, ima lepših stvari da pričamo. Moraću svoje mlade gene da uključim kako bih se oporavio.

Čestitao je Musetiju na bespoštednoj borbi.

– Kada se igraju razmene od 20 i više udaraca u dva ujutru, ko igra u dva ujutru… Museti je igrao tenis života, nije promašivao, bilo je blatnjavo, “teški” uslovi zbog kojih nije bilo lakih poena servisom. Morao sam da se guram do krajnjih granica fizički kako bih dobio ovaj meč.

Izjave u miks zoni su trajale kratko, ali je Đoković poentirao na srpskom.

„Moja životna priča je da se zainatim kad me svi otpisuju. To me dodatno motiviše, a toliko puta sam u karijeri pokazao od čega sam satkan. Ali kako kaže Brajant – posao gotov? Posao nije gotov!“

Nasmejala ga je konstatacija da se na mrežama već pojavila šala da mu je supruga Jelena novi trener nakon što je nekoliko rečenica sa njom razmenio.

– Jelena mi je novi-stari psiholog, haha. Imali smo malu razmenu. Ovo su istorijski trenuci, ovakvi mečevi ostaju zauvek – zaključio je Novak Đoković koga ćemo za malo više od 24 sata ponovo gledati na terenu kada će u 4. kolu igrati protiv Serundola.

(Blic/Sportal) Foto: PressFocus/ddp USA/Profimedia

CATEGORIES
Share This