„Ni sam nisam vjerovao šta čujem“ Mijailović o povratku Obradovića u Partizan

„Ni sam nisam vjerovao šta čujem“ Mijailović o povratku Obradovića u Partizan

Ostoja Mijailović, predsjednik KK Partizan, otkrio je kako su tekli pregovori sa Željkom Obradovićem oko njegovog povratka u crno-bijele.

Mijailović je govorio o mnogim temama, a između ostalog, pričao je i o trenutku kada se Obradović vratio u Partizan.

Mijailović je otkrio da se godinama šalio i potajno nadao o povratku Obradovića, a da mu je to možda i prvi put rekao u Barseloni kada su Zoran Savić i on otputovali da se vide sa Đordijem Bertomeuom.

Ipak, Mijailović, kako kaže, više se radovao susretu sa Obradovićem nego sa tada prvim čovjekom Evrolige.

– Vidjeli smo se sa Željkom i ja mu kažem: “Željko, odlučili smo da ti budeš trener i mi nemamo drugu opciju. Ako ti nećeš da prihvatiš, mi smo potonuli kao klub i ja prihvatam činjenicu da sam upropastio Partizan. Jednostavno, nemam drugog izbora, nemam koga. Željko je spustio glavu i rekao: ‘To nije realno, neću da pričam o tome’ – rekao je Mijailović u podkastu Sport kluba i nastavio:

“Kada smo poduže sjedeli i razgovarali, osjetio sam da ima šanse. Zoran i ja odlazimo i Zoran mi kaže: Stekao sam utisak da ima šanse. Nisi baš lupio toliku glupost, ja vidim da ovde ima šanse”.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Iako je Obradović rekao da nije realno, vidjelo se da ide u smjeru da bi i moglo da se desi, te su usljedili brojni razgovori.

– Potom su se desili mnogi sastanci… Rizikovali smo sa tom odlukom, pošto smo Željka imenovali u julu mjesecu, a tada je morala da bude spremna ekipa. Čekali i rizikovali smo, Željko je otišao na odmor… kada je došao sjeli smo u kancelariju i rekao mi je: ‘Hajmo prvi put da ozbiljno razgovaramo’. Kaži mi tvoje iskrene namjere i šta možeš da mi kažeš. Razgovarali smo tri sata, pokušao sam i uspio da mu ostavim utisak da ćemo se zajedno boriti, da ćemo djeliti sudbinu, da se štitimo… Volim svoj posao, ne volim da se bavim tuđim poslom, ali i da volim da imam pod kontrolom. Na tom sastanku nije prihvatio ništa, ali sam vidio da je saslušao. Tražio je da prođe nekoliko dana i tokom tog perioda živ nisam bio. Nisam smio nikome ni da pričam, ali je vijest procurila… Niko nije vjerovao da će on biti trener Partizana – kazao je Mijailović i dodao:

“Potom je došao trenutak gdje je on meni pružio ruku i rekao: ‘Želim da se vratim u Partizan’. Usljedio je muk, ni sam nisam vjerovao šta čujem. Prvi nisam vjerovao šta mi je rekao, ćutao sam, zatečen sam… očekivao sam da će reći, ali ne i tako jednostavno. Pitao me je da li sam se predomislio, odgovorio sam da nisam, ali i nisam mogao da povjerujem. Pozitivno sam se izgubio… Kada je usljedila konferencija za medije, tog trenutka sam shvatio da je trener Partizana”.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This