Nadal se vratio na teren „Nikada mi nije bila namjera da plašim rivale“

Nadal se vratio na teren „Nikada mi nije bila namjera da plašim rivale“

Španski tenise Rafael Nadal je odigrao prvi meč poslije 347 dana pauze, doduše u dublu u Brizbejnu, zajedno sa Markom Lopesom i – izgubio.

To je bilo samo zagrijavanje, a ono pravo čeka ga u prvom kolu singla, u kojem će igrati protiv Austrijanca Dominika Tima.

Čekali su navijači Rafaela Nadala željno kraj godine jer je on označavao povratak njihovog ljubimca na teren, piše Sportal.

Poslije meča, Rafa se našao pred novinarima, pa je odgovarao na brojna pitanja. Najprije naravno o svom rivalstvu sa Novakom Đokovićem.

FOTO: DARREN ENGLAND/EPA
FOTO: DARREN ENGLAND/EPA

– Nole je mnogo oplemenio svoju igru, ali nije je radikalno mijenjao. Protiv Federera, na primjer, imao sam jasnu taktiku, on je znao šta ja želim, a ja sam znao da će on probati da se brani. Kao šah: kada bi napravio grešku, to bi i osjetio. Sa Đokovićem nije bilo jasne taktike, morao sam da igram na vrlo visokom nivou jako dugo kako bih ga pobijedio – rekao je Rafa.

On je prokomentarisao i Novakovu izjavu da ga je Nadal zastrašivao svojim skakanjem i trčanjem po svlačionici pred mečeve. Nole je istakao da je tim ponašanjem Rafa neke mečeve već dobijao u svlačionici.

– To nikada, nikada, ali nikada nije bila moja namjera. Tako se zagrijavam samo da bih bio spreman. Ništa više od toga. Nisam čuo šta je Novak rekao, da budem iskren – izjavio je Španac.

Ipak, ono o čemu Nadal voli da govori jeste Rodžer Federer i rivalstvo koje je imao sa Švajcarcem.

– Dokle mi sežu sećanja, Federer je igrač koji me je najviše impresionirao, najviše me je zabavio, najviše me je “dodirnuo”. Gledati Federera dirnulo me je više nego kada sam gledao Đokovića. Na kraju krajeva, suština je emocija, emocija je ta koja te privuče.

Odgovorio je i na pitanje zašto se najviše priča o rivalstvu između njega i Federera od svih rivalstava iz ere “velike trojke”.

– Nekoliko je faktora, a neke neću komentarisati jer nije na meni to da činim. Ali u smislu tenisa, jasno je da je to bilo zbog kombinacije suprotnih stilova. Federer je bio savršenstvo u smislu estetike, elegancije i tehnike. I ja imam isto jako dobru tehniku, ali to nije isto što i estetika. On je bio broj jedan kada sam ja došao, kao rival duge kose i upadljive fizičke spreme. Elegancija protiv ratnika, jedinstvena razlika, u kombinaciji sa brojnim velikim mečevima, pretvorila je naše rivalstvo u nešto što prevazilazi sport više nego bilo koji drugi mečevi – zaključio je Rafa.

Srpskainfo

 

CATEGORIES
Share This