Mandić i Jakšić predvode vaterpoliste Srbije na prvenstvu Evrope

Mandić i Jakšić predvode vaterpoliste Srbije na prvenstvu Evrope

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović odredio je spisak od 15 igrača za Evropsko prvenstvo u Zagrebu i Dubrovniku (4 – 16. januar)

Na spisku su: Branislav Mitrović (Turkvan), Radoslav Filipović (Oradea), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac) i Đorđe Lazić (Breša).

Debitanti na velikom takmičenju su Radoslav Filipović, golman Oradee i Petar Jakšić, bek Partizana.

U odnosu na sastav koji je osvojio četvrto mjesto na SP u Fukuoki sada su ponovo u timu su Dušan Mandić, Viktor Rašović, Nikola Lukić i Nemanja Vico, a zbog povrede u kombinaciji nije bio Đorđe Vučinić.

Reprezentacija Srbije putuje 4. januara, dan kasnije igra prvu utakmicu sa Maltom u 17 časova, dva dana kasnije rival je Njemačka (19), da bi se takmičenje u grupi završilo 9. januara kada je protivnik Malta (19), piše B92.

Osmina finala se igra 10. januara, a ukoliko Srbija osvoji prvo mjesto protivnik bi bio posljednjeplasirani sastav iz grupe u kojoj su Hrvatska, Španija, Crna Gora i Francuska.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This