MA, DŽABA IM SVE! Novak Đoković jači od neočekivanih problema, bezobrazne publike i sjajnog Runea! Neverovatni Nole u četvrtfinalu Vimbldona

MA, DŽABA IM SVE! Novak Đoković jači od neočekivanih problema, bezobrazne publike i sjajnog Runea! Neverovatni Nole u četvrtfinalu Vimbldona

Novak Đoković se, posle izuzetno uzbudljivog meča osmine finala sa Holgerom Runeom plasirao u četvrtfinale Vimbldona, a zbivanja na terenu bila su daleko, daleko interesantnija nego što to konačan rezultat pokazuje – 6:3, 6:3, 6:2.

Teško da je Nole mogao da zamisli bolji početak megdana od onoga kako se odvijao u uvodnih deset minuta. Jer, nije izgubio nijedan jedini poen u tri početna gema, a kako je do kraja deonice osvajao čak 88% poena na svoj prvi servis, a nestvarnih 83% na drugi (primera radi, njegov rival je ostao na samo 11%), i ne čudi što je za pola sata na semaforu pisalo da Novak vodi u setovima.

Ali, kada je krenuo drugi, em je 21-godišnjak sa druge strane mreže podsetio svojim potezima zašto je prošle godine bio na momente i četvrti teniser sveta, em su u četvrtom gemu počeli neočekivani problemi:

Đoković je počeo da se drži za desni deo stomaka. I to najpre jednom, pa posle sledeće razmene udaraca još jednom, da bi to učinio i treći put. Nekako je priveo gem kraju, otrčao u svlačionicu i, minut kasnije, vratio se (uz negodovanje dela publike što je odlazio, na šta je odgovorio širenjem ruku i nečim što se ne priča pred decom).

A ne samo da se vratio da igra, već je veliki nalet suparnika „presekao“ kada se Rune ponadao da će mu 40:15 biti dovoljno da povede sa 4:3. Usledio je veliki preokret srpskog asa, brejk i malo potom, a ne baš odmah jer nije iskoristio čak šest brejk/set lopti, osvajanje i drugog segmenta ovog zanimljivog duela.

Treći je počeo tek nakon što je okončan pravi mali „rat“ Noleta i publike, jer je na njeno dva gema dugo dobacivanje „(R)uuu(ne)“ kad god bi Nole izgubio poen, on, posle osvajanja seta, navijačima to isto vikao, čak i kada je seo na stolicu.

Potom je usledio dodatno zanimljiv deo meča. Jer, Nole jeste napravio brejk u prvom gemu, da bi onda morao da izdrži i silne nalete 16 godina mlađeg suparnika, i svoja tri pada u šestom gemu, u kome je Rune imao i brejk šansu.

Ipak, nade danskog igrača da će se nastaviti niz mečeva sa Novakom u kome svako od njih osvoji bar po set, brzo su raspršene. Nole se spasao iz nezgodne situacije, odmah potom napravio brejk i zakoračio ka četvrtfinalu.

Njegov naredni rival biće Aleks de Minor, koji se, međutim, nalazi u ozbiljnoj situaciji i pitanje je šta će sa tim susretom da bude.

Novosti

CATEGORIES
Share This