Vučić OTVORENO ZA LITIJUM: Onaj ko ima litijum postaje sila

Vučić OTVORENO ZA LITIJUM: Onaj ko ima litijum postaje sila

Gostujući na PINK televiziji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je otvoreno zagovarao iskopavanje litijumam pri čemu je rekao: „Svi će biti spremni prije nas za litijum, zato je trebalo da nas spriječe prije dvije godine!“

– Svi će oni da budu spremni prije nas: i Portugal i Francuska i Njemačka i Češka i svi. E zato je trebalo nas da spriječe prije dvije i tri godine, jer bismo mi tada bili prvi i sve bi zavisilo od nas. Strane službe, i to neke zapadne, su nas spriječile u tome tada. Bili smo dovoljno naivni, neću da kažem glupi, ja sam možda bio dovoljno glup da to odmah ne razumijem šta se valjalo iza brijega. A svi drugi ljudi su bili naivni misleći kako su zaštitili Srbiju. Naprotiv, veliku medvjeđu uslugu smo sebi učinili i mnogo toga lošeg svojoj zemlji uradili – istakao je Vučić.

– U tom kopanju imate milion stvari, tih procesnih radnji, čuda… Ukoliko Vlada u to uopšte ulazila, to za minimum 3 i po, 4 godine može da krene. Zbog toga se vode ratovi. Vidjeli ste, predsjednik Bolivije je javno rekao da je zbog litijuma bio pokušan državni udar. Pa tekstovi Dojče Vele-a koji saopštava da se u Ukrajini ratuje zbog Litijuma. Litijum je život u budućnosti. Onaj ko ima litijum postaje sila, neko regionalna, neko svjetska. Ja želim da cijeli region raste na tom bogatstvu koje mi imamo. Ima ga djelimično i Republika Srpska i BiH, i zato misli da postoji ovaj sukob, makar djelimično, oko imovine da znate – naglasio je predsjednik Srbije.

Izvor: Kurir

CATEGORIES
Share This