Kraj za Novaka Đokovića

Kraj za Novaka Đokovića

Novak Đoković priredio je neprijatno iznenađenje porazom u 3. kolu Indijan Velsa!

Potpuno zasluženo je do pobjede došao Luka Nardi, 123. igrač planete, koji je na turnir došao kao “srećni gubitnik”. Daleko je Novak bio od svog nivoa, 20-godišnji Italijan je sve kaznio, odigravši kao da iza sebe ima barem dvocifreni broj duela sa Novakom 6:4, 3:6, 6:3.

Novak Đoković je u drugom kolu imao malo problema, pa je Australijanca Aleksandra Vukića pobijedio rezultatom 6:2, 5:7, 6:3. Ovo mu je bila 400. pobjeda na masters turnirima, a niz nije uspio da nastavi protiv Nardija, momka kog su mnogi otpisali prije ovog duela. Novak je poslije meča priznao šta je sve uzrokovalo poraz, a onda je naveo i da će razmisliti o svojim budućim nastupima!

Novak Đoković
FOTO: RAY ACEVEDO/EPA

Italijan je do šanse da igra protiv najboljeg na svijetu došao pobjedivši Kineza Džidžena Džanga 6:3, 3:6, 6:3, a na turnir je došao kao “srećni gubitnik”, a već u uvodnim gemovima bilo je jasno da Novak nema ubojit servis, a ni ritern. Imao je uspone i padove, ali je u većem dijelu meča Nardi bio bolji, strpljiviji, pokazao je veliku hrabrost i spremnost da se suoči sa najboljim teniserom svih vremena. Na kraju je jedan podatak zabilježen za istoriju.

Meč je trajao dva sata i 22 minuta, po Novaka je koban bio u prvom setu peti gem, kada je pretrpio brejk. Nije čak ni imao brejk šansu u cijelom prvom setu, u drugom je poveo sa 2:0, a onda je pretrpio brejk poslije čak pete šanse.

FOTO: RAY ACEVEDO/EPA
FOTO: RAY ACEVEDO/EPA

Tad se čak i posvađao sa sudijom, koji nije prekinuo poen. Nardi je pri ključnom poenu zastao, ali nije prekinuo igru, samo je “prikočio” misleći da je Novakova lopta otišla u aut. Na vrijeme je shvatio da nije i ipak riješio da igra, ali se Novak “ukopao” i čekao da sudija prekine sve.

Bila je to greška, došlo je do zabune koja je imala motivaciono dejstvo na Novaka. Nanizao je potom tri savršena gema i došao do osvajanja seta, ali je sve prosuo u trećem setu.Ključno za Nardija je što nije psihološki pao poslije izgubljenog drugog seta i to je mogao i Novak da osjeti, bio je strpljiv, čekao je novu šansu i dočekao je u šestom gemu, poveo je sa 40:0 i došao do brejka.

Nije ni prišao Novak poslije toga prilici da oduzme servis, gospodski je čestitao Nardiju, koji je u nevjerici pao. Držao je Novakove postere na zidu, sada ga je pobijedio za trijumf karijere i čeka ga Tomi Pol u osmini finala.

Agencije

CATEGORIES
Share This