Kejn oborio Mandžukićev rekord u Bajernu

Kejn oborio Mandžukićev rekord u Bajernu

Niko nije ni sumnjao da će Hari Kejn pod grbom Bajern Minhena brzo osvojiti Bavarsku. Najbolji strijelac u istoriji reprezentacije Engleske do 19 godina odvažio se napustiti Totenhem, ali sudeći po prvim utiscima, njemačka Bundesliga jednako mu dobro leži.

Bajern je u subotu protiv znatno slabijeg protivnika napokon odigrao onako kako se očekuje – besprijekorno, dominantno, ubitačno i sa 7:0 na semaforu „Alijanc Arene“. Posljednji put kada su nekome dali sedam komada bilo je u avgustu prošle godine, a s druge strane stajao je upravo Bohum. U međuvremenu nikome nisu tresli mrežu u sedam navrata, izuzev niželigaša Rotah-Egerna, kojeg su u pripremama za sezonu uništili 27:0.

Hari Kejn nastavio je dobru formu i u petom kolu. Centarfor plaćen 100 miliona evra triput je tresao mrežu Manuela Riemana. Prvo u 12., zatim u 54. i 88. minutu. Novom fantastičnom izvedbom, Kejn broji sedam pogodaka iz prvih pet bundesligaških utakmica u dresu Bajerna, što znači da Mario Mandžukić više nije vlasnik klupskog rekorda.

Bivši reprezentativac Hrvatske je, uz Gerda Milera i Miroslava Klosea, slovio za igrača Bajerna s najviše postignutih golova u prvih pet ligaških utakmica.

Svaki od njih u tom je intervalu zabilježio po pet pogodaka, a Kejn sada broji dva više. „Super Mario“ po dolasku u Bavarsku sezone 2012/13 zabijao je Furtu, Štutgartu i Majncu, zatim „postio“ protiv Šalkea te u petoj utakmici uzdrmao svoj bivši klub Volfsburg s dva pogotka. Isti golgeterski učinak Miler je postavio 1965/66 i Klose 2007/08, navodi „Index“.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This