„Kada nas Jović vidi, kao da se ponovo rodi“

„Kada nas Jović vidi, kao da se ponovo rodi“

Euzebio Di Frančesko, trener Frozinonea, i Stefano Pioli, strateg Milana, govorili su o nastupu Luke Joviaća na meču 23. kola Serije A.

*Joviću minut potreban za gol – preokret Milana VIDEO

Jović je u 81. minutu susreta postavio konačan rezultat na gostovanju Milana ekipi Frozinonea (3:2) .

Srpski napadač je ušao u igru minut ranije umesto Kristijana Pulušića i potom se najbolje snašao u protivničkom šesnaestercu i postigao gol vredan tri boda.

Njemu je to bio peti ligaški pogodak ove sezone, od čega je dva postigao u duelima sa Frozinoneom.

Jović je debitanski gol za „rosonere“ postigao u prvom delu sezone baš protiv Frozinonea, pa ne čudi reakcija njihovog trenera na performans srpskog napadača.

„Nismo imali sreće. Kada nas Jović vidi, kao da se ponovo rodi„, rekao je Di Frančesko.

Jović je tako u dve nedelje dva puta sa klupe odigrao ključnu ulogu u preokretima, nakon što je u prošlom kolu bio strelac za izjednačenje protiv Udinezea u meču koji se takođe završio rezultatom 3:2 za Milan.

Uprkos tome, ne može se pohvaliti zavidnom minutažom. Trener Pioli vrednuje ono što Jović radi za ograničeno vreme na terenu.

„Jović je igrač koji odlučuje utakmice. Možda nema toliko minuta na terenu, ali maksimalno koristi vreme koje dobije. Uvek sam ga smatrao kvalitetnim igračem i svakog dana ga stimulišem da napreduje“, istakao je Pioli.

B92

CATEGORIES
Share This