„Ili to ili početak Đokovićevog pada“

„Ili to ili početak Đokovićevog pada“

Nekadašnji italijanski teniser Paolo Bertoluči smatra da je ono viđeno u Melburnu nagoveštaj kraja karijere Novaka Đokovića.

Srpski teniser je doživeo elimiinaciju u polufinalu Australijan opena u duelu sa njegovim sunarodnikom Janikom Sinerom.

Time je propustio da obori rekord Margaret Kort sa 25 Grend slem titula i izjednači se sa baš njom na prvom u sezoni gde je ostao na 10 trofeja, nasuprot 11 koliko je Kortova osvojila.

Nekadašnji 12. igrač sveta je iz svog ugla sumirao dešavanja iz Australije.

„U Australiji je igrao loše, kao i na prethodnim turnirima, nije bio u dobroj kondiciji. Ono što ne znamo jeste da li je to zbog manjka pripreme, što može da se desi, ili je ovo početak njegovog pada. Saznaćemo tokom Indijan Velsa i Majamija, kada ćemo videti i da li se oporavio ili ne. Takođe ne znam šta radi sada, da li je prestao da trenira ili sa kojim intezitetom to radi. Samo članovi njegovog tima znaju“, rekao je Bertoluči za italijanski „Fanpage“.

U istom intervjuu je uporedio i Novakove glavne rivale – Karlosa Alkarasa i Janika Sinera.

„Na mentalnom planu, Karlos Alkaraz je svetlosnu godinu udaljen od Sinera. Često u važnim momentima traži nešto dodatno od poena, želi da bude zabavan, da uključi publiku, odnosno da napravi neke posebne efekte. To su lepe stvari, koje vas izluđuju, ali nekada zbog njih gubite mečeve. Siner je mnogo stabilniji i fokusiraniji na dešavanja na terenu“, istakao je Bertoluči.

B92

CATEGORIES
Share This