Jokić se oglasio nakon poraza Denvera na startu polufinala „Volio bih da imam klona, da izađem i odmorim“

Jokić se oglasio nakon poraza Denvera na startu polufinala „Volio bih da imam klona, da izađem i odmorim“

Doživio je Denver poraz u prvom meču finala Zapada na svom terenu jer je Minesota bila bolja poslije četiri četvrtine rezultatom 106:99. Poslije meča, pred medije je izašao Nikola Jokić koji je potpuno iskreno govorio o problemima, kao i razlozima poraza.

Nikola Jokić je na ovom meču imao 32 poena (9/16 za dva, 2/9 za tri, 8/8 sl. bacanja), uz devet asistencija i osam skokova, a imao je i tri ukradene i sedam izgubljenih lopti.

Poslije meča je sumirao utiske i govorio o razlozima poraza.

– Sjajna su ekipa. Talentovana. Pokazali su zbog čega su bili prvi na tabeli u većem dijelu ove sezone. Ne znam šta je nama falilo, oni su pogodili veliki broj šuteva. Neki su bili otvoreni, neki nisu, ali to je dio košarke. Moramo da ih teramo da šutiraju što teže šuteve, da ih teramo da se potrude što više da bi postigli poene – rekao je Jokić.

Bio je surovo iskren, pa je prokomentarisao svoju partiju na zanimljiv način.

– Volio bih da imam identičnog klona, pa da izađem i odmorim, a da on igra. Onda se ja vratim svjež sve i sve tako. Zadovoljan sam šutevima koje sam uzeo. Neke sam pogodio, neke nisam, ali to je košarka. Pokušaćemo da ih pobijedimo na sljedećoj utakmici – poručio je Jokić.

Imao je riječi hvale za momka koji je obilježio veče.

– Fantastičan igrač, specijalan košarkaš. Poštujem ga zbog svega što može da uradi na terenu. Treba da uživamo u protivniku koji je talentovan. Borićemo se do kraja. Ipak, Minesota nije samo Edvards, vidjeli ste i ostale igrače koji su odigrali sjajno. Od Naza Rida, dok Taunsa i ostalih momaka, piše Sportal.

Na kraju, na pitanje da je ovo tek prvi meč, je poentirao:

– To je rečenica koju izgovaraju timovi koji izgube prvi meč. Bilo bi bolje da smo pobijedili, ali i to je košarka – poručio je Nikola Jokić.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This