Jokić kažnjen od strane NBA lige zbog „nasrtaja“ na gazdu Feniksa

Jokić kažnjen od strane NBA lige zbog „nasrtaja“ na gazdu Feniksa

Nikola Jokić se našao u vrlo nezgodnoj situaciji zbog jednog, naizgled, bezazglenog incidenta u koji je dospeo kada je imao fizički kontakt sa vlasnikom Feniks sansa.

Podsetimo, iako je Jokić ostvario rekord karijere, Denver je opet izgubio od Feniksa i sada je 2:2 u toj seriji polufinala Zapadne konferencije NBA lige. Ali, taj sjajan meč ostao je u senci događaja pokraj terena.

Naime, kada je Nikola Jokić video je jedan od rivala, DŽoš Okogi, u želji da dođe do lopte izleteo s parketa, hteo je da loptu koja je završila u publici uzme što pre i započne 5 na 4 kontranapad nagetsa. Lopta je, međutim, završila u rukama gazde Feniksa, a on, Met Išbija, nije želeo da je odmah da Srbinu, što je iznerviralo dvostrukog MVP-a pa je laktom malo zakačio vlasnika domaće ekipe, a ovaj odglumio da je snažnije udaren, pišu Novosti.

Posle sudijskog većanja, momak iz Sombora je kažnjen tehničkom greškom, ali je vest dana u NBA ligi bila da mu možda preti suspenzija. I to, po mnogima, pred ključnu, petu utakicu, posle koje će pobednik biti na korak od plasmana u konferencijsko finale.
Međutim, iako „namerno ulaženje na tribine, osim u slučaju da je to nastavak akcije“ po NBA pravilniku jeste jedan od razloga za suspenziju, čelnici lige rešili su da na drugačiji način kazne Srbina.

Kako prenosi vodeći NBA novinar, Adrijan Vojnarovski iz ESPN-a, Jokić neće biti suspendovan, ali će morati da plati 25 hiljada američkih dolara.Podsetimo, neposredno pred ovu disciplinsku odluku, oglasio se i „napadnuti“ vlasnik Feniksa, koji je na Tviteru napisao:

– Velika pobeda sansa sinoć, u dosad neverovatnoj seriji! To bi trebalo da bude i jeste jedina priča. Suspendovanje ili kažnjavanje bilo koga zbog sinoćnjeg incidenta ne bi bilo ispravno. Jako poštujem Jokića i ne želim da vidim da se nešto tako desi. Uzbuđen sam zbog pete utakmice, idemo, sansi!

Nema sumnje, za košarku bi bilo najbolje – da čelnici NBA poslušaju Išbijin „glas razuma“ i dozvole Jokiću da igra u nastavku polufinala „zapada“, jer on i osatatak Denvera s jedne, a sa druge strane Feniks predvođen Kevinom Durantom, Devinom Bukerom.

(IN4S)

CATEGORIES
Share This