Evroliga: Zvezda slavila, “pao” Makabi!

Evroliga: Zvezda slavila, “pao” Makabi!

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Makabi iz Tel Aviva rezultatom 69:68 u hali “Aleksandar Nikolić” u desetom kolu Evrolige.

 

Sedam različitih strijelaca Crvene zvezde u prvih 10 minuta je nešto što je za svaku pohvalu. Igrala je ekipa Duška Ivanovića fenomenalno u prvoj četvrtini, blistala u svakom segmentu igre, a sve je išlo kako treba za “crveno-bijele” koji su u izuzetnom naletu.

Lorenco Braun je imao dobrodošlicu u “Pionir”, pogađao je kada je to bilo bitno za njegov tim, a valja napomenuti dobru rolu Holanda i Martina u redovima “crveno-bijelih”.

Zvezda je povela sa 27:18 na kraju četvrtine trojkom Petruševa, a poslije trojke Ivanovića Zvezda je imala i plus 10 poena na startu druge dionice.

Makabi je imao jedan nalet, ali je meč usporen, čini se da je i Duško Ivanović imao udjela u tome, a Zvezda je imala sedam poena viška poslije poena Ognjena Dobrića (35:29) i taj rezultat je bio na snazi preko tri minuta, sve do samog kraja.

Zvezda nije uspjela da postigne koš iz igre skoro pet minuta, ali se ni Makabi nije previše proslavio, pa je rezultat i dalje bio na strani “crveno-bijelih”.

Vrijeme je prolazilo u trećoj dionici, a Zvezda je i dalje bila bez poena iz igre, pa je Makabi preuzeo prednost nakon dvojke Lorenca Brauna (38:39). Nedovićeva trojka na pet minuta do kraja treće četvrtine je prvi koš iz igre za Zvezdu u deset minuta aktivne igre, što je definitivno pokrenulo crveno-bijele.

Proigrao je i Luka Mitrović, odbrana je bila sjajna, a Zvezda je vratila prednost.

Trojka Ivanovića je bila izuzetno bitna početkom posljednje dionice kada je ekipa Duška Ivanovića imala 57:52, potom je trojku pogodio i Nedović, ali su gosti imali Lorenca Brauna, pa smo gledali totalnu neizvijesnost sredinom dionice…

Ipak, Hasan Martin i Ognjen Dobrić su donijeli Zvezdi sedam poena viška na ulasku u posljednja dva minuta, ali čitav minut nismo vidjeli poene srpskog tima, pa je Ivanović morao da traži tajm-aut kada je Braun ponovo zaigrao fenomenalno.

Nedovićeva izgubljena lopta i poeni Sorkina su donijeli totalnu neizvijesnost u posljednjem minutu (69:68), da bi potom Vildoza promašio trojku, a Makabi imao posljednji napad…

Totalni kolaps na terenu, Ivanović je ukrao loptu, potom je Martin bio nespretan, a Makabiju je ostalo samo devet sekundi. Braun je rješavao, nije pogodio, pobjeda Zvezde!

U Zvezdi je Nedović imao 12 poena, Martin 11, Bentil devet, a Mitrović osam, napomenimo i dobru rolu Nikole Ivanovića sa tri ukradene lopte, imao je i šest poena, dvije pogođene trojke.

Kod gostiju 23 poena Brauna, Sorkin je dodao 16.

 

Sportske.net

CATEGORIES
Share This