Evroliga: Baskonija slavila protiv Zvezde

Evroliga: Baskonija slavila protiv Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde u 22. kolu Evrolige poraženi su od Baskonije rezultatom 91:90.

 

Utakmicu je obilježio Markus Hauard koji je upisao 32 poena i odigrao svoju najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu Evrolige.

Dobru partiju je pružio i srpski košarkaš Vanja Marinković koji je utakmicu završio sa 18 poena, dok je dabl-dabl učinak imao Čime Moneke sa 13 poena i 12 skokova.

Dobro su košarkaši Crvene zvezde počeli utakmicu, od starta meča je u patike Miloša Teodosića ušao Jago Dos Santos koji je predvodio crveno-bijele na početku meča.

Zvezda je održavala ritam meča, dok je u prvih tri minuta meča bio egal od 8:8, a Zvezda se odlijepila poslije trojki Branka Lazića koji je bio iks faktor za Zvezdu u prvoj dionici.

Crveno-bijeli su potom uspjeli da održavaju prednost do kraja prvog perioda koji su završili sa 30:20.

I drugi period je bio dobar po Zvezdu iako je u jednom trenutku upala u mali krizni period u napadu, Baskonije je to uspjela da kazni i da priđe na 45:40, poslije poena Monekea, dok je Rogavopulos kaznio svaki pad koncentracije u odbrani.

Na ovom meču se navijačima predstavio Džavonte Smart koji je prvo poluvrijeme završio sa devet poena, i bio veoma bitan u igri Zvezde kada su poeni bili prekopotrebni za crveno-bijeli tim koji je na kraju druge četvrtine i prvog poluvremena imao vođstvo od 52:43.

Loš start Zvezde u trećem periodu meča, crveno-bijeli su ubacili svega dva poena za skoro četiri minuta meča. Na drugoj strani odlično je otvorio četvrtinu Markus Hauard sa devet poena, na to se priključio i Moneke koji je poslije zakucavanja izjednačio rezultat na utakmici.

Dejan Davidovac je zatim pogodio za tri i tako vratio prednost Zvezdi, nadovezao se i Smart svojim poenima koji nisu dozvoljavali Baskoniji da pređe u vođstvo. Ali je to Baskonija uradila pred kraj dionice poslije poena Hauarda i Moneke poslije koje je Baskonija riješila treći period sa 26:10.

Pokušala je Zvezda da nešto promijeni na startu posljednjeg perioda, stali su u zoni crveno-bijeli, ali je to kažnjavao sada Vanja Marinković trojkom, prije toga Zvezda nije imala sreće jer je u jednom trenutku lopta došla do Hauarda koji je pogodio novu trojku.

Jago se trudio da pokuša nekako da pokrene svoj tim, ali u tome je nije nešto puno uradio. Međutim Zvezda je uspjela da se vrati u život poenima Jaga, Mitrovića i Giedraitisa, pa je na dva minuta do kraja meča bilo samo poen prednosti za goste 84:83.

B92

CATEGORIES
Share This