Đoković: Sve je na kartama, samo ne znam koliko mi ih je ostalo

Đoković: Sve je na kartama, samo ne znam koliko mi ih je ostalo

Srpski teniser Novak Đoković ne isključuje mogućnost da nastupi i na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, koje će se održavati 2028. godine.

Iako će tada imati 41 godinu, osvajač jedne bronzane medalje misli da to nije u potpunosti nerealan scenario.

„Sve je na kartama, samo ne znam koliko mi je karata ostalo! Još je daleko do razmišljanja o Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, ali pomisao na to me, naravno, uzbuđuje. Voleo bih da igram to, ali još uvek ne mogu da se posvetim tome“, rekao je Đoković

Ipak, svestan je i da ga godine sustižu.

„Postaje sve teže i teže, ali ja i dalje volim ovaj sport i još uvek se takmičim na najvišem nivou. Još uvek sam broj jedan, tako da trenutno osećam da želim da nastavim dalje, da nastavim da pokušavam da napravim više istorije“, dodao je Đoković.

Posle povlačenja Rafaela Nadala sa turnira u Indijan Velsu poteglo se i pitanje da li je to konačno kraj „velike trojke“.

„Za naš sport je lepo što smo imali neverovatna rivalstva koja su obeležila neverovatne dve decenije. S obzirom na to da se Rodžer povukao, a Rafa uopšte ne igra mnogo, čudan je osećaj. Pokušavam da pronađem novog rivala i imao sam nekoliko sjajnih mečeva sa Kalosom Alkarasom i Janikom Sinerom u poslednje vreme, ali Rodžer i Rafa su i dalje dva najveća rivala koje sam ikada imao“, zaključio je Novak.

B92

CATEGORIES
Share This